Новини

Повернутися до переліку новин

Держекоінспекція приймає звернення про забруднення довкілля через Save Eco Bot

З 17 лютого громадяни мають змогу подати звернення про екологічні порушення до Держекоінспекції за допомогою чат-боту Save Eco Bot. Це можна зробити прямо зі свого смартфона за кілька хвилин.

Про появу такої функції у чат-боті повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«Якщо ви стали свідком вирубки лісу, скиду промислових стоків у річку або ж виявили несанкціоноване сміттєзвалище, можете, не полишаючи місце порушення, подати звернення через чат-бот Save Eco Bot. Така скарга надходить до Держекоінспекції і є підставою для проведення позапланової перевірки, за результатами якої розраховуються збитки, порушникам пред’являються штрафи та надаються приписи щодо усунення порушень», - пояснив Андрій Мальований.

Він зазначив, що новий інструмент у Save Eco Bot дозволить значно скоротити шлях від виявлення проблеми до її вирішення. Адже звернення про екологічні порушення почнуть опрацьовуватись ДЕІ майже одразу після їх фіксації громадянами.

«Завдяки появі нового функціоналу Save Eco Bot стане гармонійною частиною процесу діджиталізації ДЕІ, який зараз активно просувається. Зокрема, наразі вже розроблене технічне завдання для створення електронної системи «Кабінет екологічного інспектора», що дозволить перевести документообіг у цифровий вигляд, оптимізувати робочі процеси та забезпечити відкритість діяльності ДЕІ перед громадськістю», - підкреслив Андрій Мальований.

Зараз Держекоінспекція вже використовує низку електронних інструментів.

«Це Інспекційний портал, де публікуєтсья інформація про всі перевірки та плани ДЕІ, а також Інтерактивна мапа Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, яка допомагає інспекторам фіксувати несанкціоновані сміттєзвалища. Такі цифрові ресурси посилюють екологічний контроль та дозволяють підвищувати продуктивність інспекторів», - додав Андрій Мальований.

Джерело: dei.gov.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!