Новини

Повернутися до переліку новин

Держенергоефективності залучає досвід фінських компаній-лідерів з виробництва рідкого біопалива

В Україні, залежній від імпорту не лише газу, а й нафтових продуктів, необхідно широко розвивати виробництво рідкого біопалива. Для цього в країні є значний ресурсний потенціал. Щоб реалізувати його за кращими світовими практиками, Україна переймає досвід Фінляндії. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук представникам фінської компанії-виробника рідкого біопалива «NESTE» у ході офіційного візиту до Фінляндії.

Під час зустрічі представники компанії «NESTE» презентували свою діяльність, зазначивши, що займають лідируючу позицію на світовому ринку рідкого біопалива. Щорічний обсяг виробленого альтернативного палива складає понад 2 млн тонн. У планах – збільшити ці показники до 2,6 млн тонн у рік. Виробничі потужності розташовані у трьох містах: Порво (Фінляндія), Ротердам (Нідерланди) та Сінгапур. Важливо, що на заводах використовуються різноманітні ресурси: відходи як харчової промисловості, так і сільського господарства.

З особливостями виробництва рідкого біопалива українська делегація мала змогу ознайомитися особисто, відвідавши завод з виробництва біодизелю у м. Порво.

Під час візиту Голова Агентства розповів фінській стороні і про колосальні можливості встановлення подібних потужностей з виробництва рідкого біопалива в Україні. Також він зауважив, що на законодавчому рівні планується встановити вимоги щодо обов'язкового вмісту біокомпонентів у загальному обсязі реалізованого моторного палива. Відповідний законопроект вже розроблено Держенергоефективності.

Сергій Савчук також нагадав про прийнятий в Україні Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року, відповідно до якого у 2020 році потреба у рідкому біопаливі складе близько 430 тис. тонн.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Екологія підприємства»
Придбати видання

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!