Новини

Повернутися до переліку новин

Держсільгоспінспекція: На Чернігівщині виявлено порушення передачі в приватну власність земель археології місцевого значення

Державна інспекція сільського господарства в Чернігівській області перевірила дотримання вимог земельного законодавства Чернігівською міськрадою при прийнятті рішень про надання дозволів на розроблення землевпорядної документації, її затвердження та передачу у власність земельних ділянок площею 1,9816 га. Зазначені ділянки розташовані на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

У ході перевірки було встановлено, що рішенням Чернігівської міськради від 25 квітня 2014 року затверджено землевпорядну документацію та передано у власність вказані земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. Крім того, установлено, що ці землі розташовані в межах пам’яток археології місцевого значення, які взято на державний облік та включено до переліку об’єктів культурної спадщини Чернігівської області.

Відповідно до чинного законодавства, земельні ділянки, на яких розташовані пам’ятки археології, визнаються землями історико-культурного призначення. Пам’ятки археології та землі, на яких вони знаходяться, є державною власністю і не підлягають передачі у приватну власність.

Документи щодо погодження передачі у власність зазначених земельних ділянок до Чернігівської обласної державної адміністрації не надходили.

Враховуючи, що рішення Чернігівської міськради від 25 квітня 2014 року в частині передачі у власність земельних ділянок прийнято з порушенням Земельного кодексу України, матеріали перевірки передано до органів прокуратури для вжиття заходів прокурорського реагування.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!