Новини

Повернутися до переліку новин

До інвестиційного проекту з роздільного збору твердих побутових відходів планують залучити 131 навчальний заклад Херсона

Управління освіти Херсонської міської ради направить Проект для участі у конкурсному відборі інвестиційних проектів регіонального розвитку «Придбання та маркування контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів у комунальних закладах освіти м. Херсона».

Відповідний проект затвердили 24 квітня  під час сесії депутати Херсонської міської ради. 
Ним передбачено створення умов для сортування твердих побутових відходів у закладах освіти, зокрема придбання і встановлення контейнерів та організація спеціалізованих майданчиків для їх розміщення. 

Для створення умов щодо роздільного сортування сміття у 72 закладах дошкільної та 59 загальної середньої освіти міста планують організувати 131 майданчик та встановити 524 контейнери. 

Для реалізації проекту у визначених місцях на території закладів освіти буде організовано відповідні майданчики під навісом, огороджені та позначені відповідним маркуванням. Поруч із ними також встановлять інформаційні щити, які будуть привертати увагу до точок збору та інформувати про створену систему роздільного сортування сміття. 

Фінансуватиметься проект за рахунок державного фонду та міського бюджету. Всього для реалізації проекту необхідно залучити 4,8 млн.грн (3,1 млн - із держфонду, 1,7 - з міського бюджету). На завершення проекту будуть укладені угоди із компаніями щодо збуту вторинної сировини. 

Проект має не лише екологічну, а й інформаційно-просвітницьку мету. Так управління освіти планує виховувати в дітей відповідальне ставлення до сортування сміття. Проект охопить 131 заклад освіти, це - 45 тисяч дітей. У процес планують залучати також родини дошкільнят та школярів. Таким чином близько 60% насення Херсона включать в процес формування навичок відповідального споживання та поводження з твердими побутовими відходами. 

Освітні заклади, у свою чергу, матимуть можливість отримати додаткові кошти від реалізації вторинної сировини, які будуть спрямовані у фонд розвитку закладів освіти. 

Джерело: прес-служба Херсонської міської ради

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!