Новини

Повернутися до переліку новин

Добровільно чи примусово ви забезпечуєте навчання фахівців у сфері поводження відходами?

Діюче законодавство у сфері поводження відходами вимагає від суб’єктів господарської діяльності призначати відповідальних осіб у сфері поводження з відходами та забезпечувати професійну підготовку,  підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців у сфері поводження з відходами, про що зазначається у статті 17 Закону України «Про відходи». Також відповідно до ст. 34 цього ж закону – до поводження з небезпечними відходами  допускаються особи, які мають професійну підготовку, підтверджену свідоцтвом (сертифікатом) на право роботи з небезпечними речовинами.

За результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів фахівцем Державної екологічної інспекції складається уніфікований акт, у Додатку 4 якого зазначається перелік питань щодо дотримання вимог законодавства про поводження з відходами, пестицидами та агрохімікатами.

Отже, неважливо добровільно чи примусово ви забезпечуєте навчання фахівців у сфері поводження відходами, головне, що законодавча вимога повинна бути виконана!

Хто повинен навчатися?

  • керівники і фахівці підрозділів з охорони навколишнього середовища промислових підприємств, а також компаній, що надають послуги з транспортування та/або утилізації відходів;
  • співробітники управлінь та відділів з охорони довкілля;
  • екологи підприємств.

Експерти Професійної асоціації екологів України активно долучаються до професійної підготовки фахівців підприємств щодо поводження з відходами та запрошують на курси:  

  • Валентин Щербина, віцепрезидент ПАЕУ, автор курсу підвищення кваліфікації «Управління відходами підприємства», що буде проведено онлайн 31 березня 2022
  • Юлія Бойко та Надія Соломатіна, екологині з практичним досвідом роботи на промислових підприємствах, авторки ЕКСТЕРН-КУРСУ «Все про відходи підприємства: поводження з відходами I-IV класу небезпеки на підприємстві», 15 - 28 лютого 2022 року (дистанційно та онлайн)

Обирайте зручний час і формат саме для вас!


З питань участі:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!