Новини

Повернутися до переліку новин

Договір оренди ГОУ: чия відповідальність щодо технічної експлуатації?

Робоча ситуація: 
Стаціонарне джерело викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, обладнане ГОУ, знаходиться на балансі Підприємства (Орендодавця). Однак експлуатується Орендарем згідно Договору оренди. Чи повинно підприємство власним наказом призначати відповідальну особу за технічний стан, обслуговування та безпечну експлуатацію ГОУ, проводити комісією перевірку технічного стану та перевірку ефективності роботи ГОУ відповідно до Правил Технічної експлуатації ГОУ?


Експертний коментар: 

Відповідно до п. 2.2. р. II «Правил технічної експлуатації установок очистки газу» (далі «Правила»), що затверджені наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища  України від 6 лютого 2009 року № 52, зареєстровані в Міністерстві юстиції України 13.04.2009 № 327/16343, суб′єкт господарювання зобов′язаний виконувати всі вище перелічені вимоги.

Проте, коли джерело викиду забруднюючих речовин знаходиться на балансі Орендодавця, але фактично дане обладнання експлуатує Орендар, розподіл даних зобов′язань має бути регламентований умовами Договору оренди.

Дані вимоги можуть покладатись як на Орендодавця, так і на Орендаря. Головне, щоб зобов′язання п. 2.2. р. II «Правил» виконувались: дане обладнання знаходилося під контролем відповідно до Правил та не наносило шкоди довкіллю. 

Рекомендується, щоб дані зобов′язання були покладені на Орендаря відповідно до умов Договору оренди, оскільки саме він систематично експлуатує дане обладнання та володіє інформацією щодо його стану, може своєчасно відреагувати та усунути відхилення у його роботі. Окрім того, зацікавленість Орендаря в правильній експлуатації обладнання Орендодавця та підтримці його в робочому стані буде вищою у зв’язку з відповідальністю згідно Договору оренди.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!