Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічні служби перевірять ситуацію з відходами ТОВ « Макарівська птахофабрика», що загрожує екологічній безпеці Київа та області.

Ситуація в смт. Макарів (Київська область), перебуває на межі екологічної катастрофи. Про це йшлося на прийомі громадян, який проводив губернатор області Анатолій Присяжнюк спільно з представниками Державної екологічної інспекції 3 червня 2013 року.
Основні претензії мешканців Макарова: відходи роботи птахофабрики зливають на городи жителів, або в річку Сквиру. У підприємства ТОВ «Макарівська птахофабрика» немає жодних очисних споруд, тому жителі селища, їхні діти, змушені задихатися від нестерпного смороду. Річка також забруднена.
За результатами останньої екологічної перевірки, концентрація двоокису азоту перевищує допустиму норму в 1,27 рази, а сірководню - в 15,38 рази. Коефіцієнт комбінованої дії аміаку і сірководню перевищує норму в 16,62 рази. Це призводить до розвитку легеневих захворювань, онкології і генних мутацій.
Під загрозою забруднення знаходяться і грунтові води: через безладне скидання курячого посліду, а також спалювання та закопування на території підприємства курячих тушок. Представники громадських екологічних організацій запевняють, що в разі забруднення грунтових вод будуть отруєні і Київ та Київська область.
За розпорядженням керівника Київської обласної державної адміністрації була створена спеціальна комісія, яка в період з 03 по 09 червня 2013 року всебічно вивчатиме ситуацію, яка склалася в ході роботи ТОВ «Макарівська птахофабрика». До складу комісії увійшли представники Державної екологічної інспекції Київської області, ситуація взята на контроль Міністерством екології та природних ресурсів України.

Прес-служба Мінприроди

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!