Новини

Повернутися до переліку новин

Екологічний компонент трансформації вугільних міст та областей

Радикальні зміни мають відбуватись не тільки на рівні держав та міждержавних об‘єднань - бізнеси також повинні трансформуватися, ставати еко-свідомими та стрімко «озеленюватись», акцентував Віктор Ермаков, д.т.н., професор, експерт ПРООН на Національний ECOBUSINESS FORUM-2021: «ЗЕЛЕНА ЕКОНОМІКА: як досягти балансу», що організувала Професійна асоціація екологів України 21-22 жовтня у м. Києві.

Послідовність кроків до декарбонізації повинна бути наступною:

  • відновлювані та альтернативні джерела енергії;
  • справедливий перехід;
  • енергоефективність;
  • декарбонізація.

Це ті кроки, які повинно зробити людство!

Рада ООН з прав людини вперше визнала невід'ємним право людей на здорове, чисте і стійке навколишнє середовище. Відповідне рішення було схвалене на 48-й сесії в Женеві.

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет назвала три загрози планетарного масштабу: зміна клімату, забруднення навколишнього середовища і руйнування природи. Вона вважає, що це найсерйозніші сучасні проблеми в області прав людини.

За її словами, необхідні сміливі кроки, спрямовані на те, щоб резолюція про право на здорове навколишнє середовище послужила трампліном для просування новаторської економічної, соціальної та екологічної політики, яка буде спрямована на захист людей і природи.

Роль екологів, наша з вами, в цьому процесі найважливіша тому, що ми приречені внести відповідні зміни у свідомості людини, його відношенні до довкілля і довести головне: ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА є головним видом національної безпеки людини і громадян — їхніх конституційних прав і свобод.

Екологічна безпека – це гарантія захисту навколишнього середовища, раціонального використання та відновлення природних ресурсів, зберігання і розвитку довкілля для забезпечення повноцінної життєдіяльності ЛЮДИНИ

Я підтримую думку О. Домбровського про те, що енергоефективність має стати національною ідеєю не тільки для держави, а й для всіх вітчизняних компаній, які хочуть зайняти гідне місце на світових ринках.

Прес-служба ПАЕУ

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!