Новини

Повернутися до переліку новин

Екологія підприємства: у пошуку кращих «зелених» рішень для бізнесу

Рівно рік тому ми започаткували в журналі підсумкову публікацію року, в якій долучили до обміну досягненнями у сфері екологічної безпеки експертів та лідерів галузі, керівників екологічних департаментів провідних підприємств та організацій, щоб дізнатися, чи все їм вдалося із запланованого та з яким баченням своєї подальшої діяльності вони прямують у наступний рік. Матеріал викликав жвавий інтерес, тому підсумуємо результати 2018 року разом!

Віримо, що все задумане втілиться в життя. Змінюємося, щоб жити!

Досягнення — 2018
Рік, що минає, ознаменувався для нашої команди пошуком кращих «зелених» рішень для
бізнесу. Ми відвідали більш як 55 міст, проїхали близько 24 тис. км, поспілкувалися з понад 5 тис. фахівцями-екологами — людьми, які прямо чи опосередковано відповідають за «зелену» трансформацію держави.

Кожен випуск журналу не залишав байдужими читачів, а значить — наша робота недаремна, і вже наступного року очікуємо, що журнал стане не лише інструментом і помічником
у роботі, а й друкованим органом професійної спільноти.

У 2018 році ми вперше реалізували проект «Еко-оскар» під назвою «ЕКОтрансформація — 2018».

Ми знайшли саме тих представників бізнесу, що змінюють ставлення до довкілля, змінюючись самі, змінюють свої підприємства — упроваджують нові екотехнології, використовують екологічно безпечні матеріали, установлюють нові очисні споруди, вивчають кращий міжнародний досвід, щоб застосувати його на своєму підприємстві, змінюють ставлення до відходів, упроваджують «зелений офіс» та ін. Головне завдання 2018 року — щоб кожен, хто шукає еко рішення, не зоставався наодинці з проблемою і розумів,
що все можливо. Спільно з учасниками та партнерами у 2018 році ми популяризували кращі досягнення в «зеленій» модернізації, озеленювали довкілля й сортували сміття.

У 2018 році ми провели більш як 25 навчальних еко-семінарів у різних куточках України,
5 масштабних конференцій, влітку розпочали навчання груп на курсах підвищення кваліфікації (дистанційно). Уже у грудні — бізнес-форум «Екотрансформація — 2018».

Перспективи — 2019
Ми продовжимо співпрацю з усіма, хто працює в трикутнику «бізнес-влада-громадськість»
задля ефективної екологічної безпеки. Працюючи над матеріалами журналу «Екологія підприємства», ми змогли вибудувати якісну й оперативну взаємодію з тими, хто втілює екологічну політику на підприємствах, тому, звісно, головне наше завдання — бути максимально корисними для наших клієнтів.

Безперечно, наразі в Україні існує величезна потреба в проведенні якісних просвітницьких заходів у сфері прикладної екології, поширенні кращих практик для застосування їх екологами на підприємствах.

Уже зараз ми працюємо над створенням нових навчальних програм для проведення і галузевих екологічних конференцій, і нових курсів підвищення кваліфікації для екологів (дистанційний формат, за прогнозами, і надалі матиме величезний попит).

Серед амбітних завдань — створення дієвої спільноти професійних екологів, Клубу екологів, над цим уже працюємо.

Джерело: журнал «Екологія підприємства» № 12

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!