Новини

Повернутися до переліку новин

Експрес-курс підвищення кваліфікації від ПАЕУ та НЦСР «УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ» пройшло ще 37 менеджерів природоохоронної діяльності

Днями експрес-курс підвищення кваліфікації від ПАЕУ та НЦСР «УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ НА ПІДПРИЄМСТВІ» пройшло ще 37 менеджерів природоохоронної діяльності, які представляють різні сектори економіки.

Хоч досі реформа управління відходами перебуває в «болоті» обговорень та зауважень, а відсутність рамкового закону «Про управління відходами» зупиняє розвиток дотичних сфер управління відходами і формування системи відносин поводження з ними, відповідальність суб'єктів господарювання за недотримання діючого законодавства ніхто не знімав!

За результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Держекоінспекція складає Уніфіковану форму акту, в якій серед інших питань зазначається забезпечення професійної підготовки, підвищення кваліфікації та проведення атестації фахівців суб’єкту господарювання у сфері поводження з відходами на підставі пункту «м» частини першої статті 17 та статті 34 ЗУ № 187/98.

Учасники курсу за пильного експертного супроводу віцепрезидента Професійної асоціації екологів України Валентина Щербини розбирались в тонкощах наступних питань:

  • Імплементація директив ЄС у сфері поводження з відходами.
  • Планування роботи у сфері поводження з відходами на підприємстві, бюджетування витрат на екологічні послуги з утилізації/видалення відходів. Основні статті витрат на утилізацію відходів, місце та роль еколога у мінімізації витрат.
  • Життєвий цикл товарно-матеріальних цінностей, утворення відходів і вторсировини при списанні товарно-матеріальних цінностей, набуття юридичного статусу відходів.
  • Бухгалтерський облік відходів у автоматизованих системах бухгалтерського обліку (1С, Парус та ін). Основні правила, типові помилки, шляхи вирішення проблемних питань обліку відходів. Автоматизація обліку.
  • Класифікація і паспортизація відходів, реєстрові картки ОУВ. Звітність у сфері поводження з відходами.
  • Декларування відходів. Проблемні питання, типові помилки, шляхи вирішення.
  • Здійснення внутрішнього нагляду(контролю) за дотриманням законодавства у сфері поводження з відходами структурними підрозділами підприємства. Внутрішні перевірки, порядок проведення, документальне оформлення, контроль за виконанням приписів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!