Новини

Повернутися до переліку новин

Енергосховище Тесла в Австралії за кілька днів принесло $800 тис. прибутку

1 грудня 2017 року найбільше в світі енергосховище було запущене в Австралії. Збудувати його в 100-денний термін зобов’язався засновник компанії Тесла Ілон Маск. Вже за кілька днів експлуатації енергосховище показало свою ефективність і принесло компанії Neon 1 млн. австралійських доларів (або 800 тисяч доларів США) прибутку, пише Science alert.

Енергосховище Тесла вперше продемонструвало свою роботу 14 грудня, під час збою на місцевій вугільній електростанції. Найбільша акумуляторна система має ємність 129 МВт-год енергії і потужність 100 МВт. Зараз 70 МВт і 39 МВт-год зарезервовані державою на випадок непередбаченої ситуації. Рештою 30 МВт і 90 МВт-год компанія Neoеn, що також є власником енергосховища, може розпоряджатися на свід розсуд, наприклад продавати. Що компанія і зробила. За даними Renew Economy, 18 і 19 січня компанія продавала електроенергію за 14 тисяч місцевих доларів за 1 МВт-год. За два дні, поки акумулятори працювали на повну потужність, компанії вдалося продати енергії на мільйон.

Нова система від Tesla є частиною зусиль з розв’язання проблеми енергопостачання в Південній Австралії, жителі якої за останні роки постраждали від постійних стрибків напруги і відключень. При цьому країна є одним з лідерів з відновлюваної енергії. І наявність ефективного способу зберігати таку енергію робить її дешевою.

Neoen ефективно доводить, що система акумулювання від Тесла є ефективним, надійним та вигідним рішенням енергетичних проблем у регіоні. Дві компанії вже співпрацюють над створенням акумулятора потужністю 20 МВт у австралійському штаті Вікторія, і Neoen має намір розробити систему зберігання енергії в Квінсленді, що має бути ще більшою, ніж існуюча зараз у Південній Австралії, хоча Тесла ще не офіційно підписала цей проект.

Якщо всі три проекти будуть успішними, приклад Австралії зможе надихнути інші країни на нові проекти з Tesla, особливо якщо ціни на відновлювані джерела енергії продовжують падати. 

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!