Новини

Повернутися до переліку новин

Фарба , що виробляє електроенергію з водяної пари — інновація від австралійських вчених

Австралійські вчені з Королівського технологічного інституту Мельбурна розробили сонячну фарбу, яка може виробити незліченну кількість чистої електроенергії. Фарба поглинає водяну пару з повітря і виокремлює з неї водень, який можна використовувати для виробництва електроенергії, повідомляє Іnhabitat.

Фарба містить недавно розроблене зʼєднання, яке виглядає і діє як силікагель (він використовується в саше для поглинання вологи і зберігання їжі, медикаментів та електроніки). На відміну від силікагелю, новий матеріал, синтетичний молібден-сульфід, також діє як напівпровідник і каталізує розщеплення атомів води на водень і кисень.

Науковий співробітник Королівського технологічного інституту Мельбурна і співавтор відкриття доктор Торбен Даенеке заявив: «Ми виявили, що змішування сполуки з частинками оксиду титану призводить до створення фарби, яка поглинає сонячне світло і виробляє водневе паливо з допомогою сонячної енергії і вологого повітря».

Не менше п’яти років ще попереду до комерційного втілення цієї ідеї. Очікується, що фарба стане дуже дешевим способом вироблення водневого палива — альтернативи викопним джерелам енергії.

Оксид титану —  білий пігмент, який широко використовується у фарбі для стін, а значить, додавання нового матеріалу може перетворити будь-яку цегляну стіну в генератор електроенергії і палива. «Це незвичайна концепція – отримання палива за рахунок сонця і водяної пари з повітря, – вважають дослідники».

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!