Новини

Повернутися до переліку новин

Форма № 1-відходи:рекомендації щодо заповнення

Від редакції.
На адресу редакції щомісяця надходить безліч запитань щодо заповнення форм державних статистичних спостережень із екології та оформлення екологічних звітів. Must be для еколога — рубрика, присвячена саме таким запитанням.

Бланк статистичного спостереження за формою № 1-відходи (річна) «Утворення та поводження з відходами» (далі — Звіт № 1-відходи) замінив собою форму № 1-небезпечні відходи «Звіт про утворення, оброблення та утилізацію відходів I–III класів небезпеки».

Перший бланк звіту було затверджено наказом Держстату України від 21 червня 2010 року № 233. До бланку існувало роз’яснення щодо заповнення, але його відкликано та скасовано на підставі листа Державної служби статистики України від 12 травня 2014 року № 20-19/104-14.


ДОВІДКА!
Звіт № 1-відходи, яким ми користуємося сьогодні, було затверджено наказом Держстату України від 19 серпня 2014 року № 243 (зі змінами).

ПАМ’ЯТАЙТЕ!
Термін подання звіту до органів державної статистики — до 28 лютого наступного за звітним року.

Звіт № 1-відходи подають до органу державної статистики за місцезнаходженням юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб, діяльність яких пов’язана з утворенням, поводженням із відходами I–IV класів небезпеки.


Бланк Звіту № 1-відходи поділено на чотири розділи:

  • розділ І «Утворення, поводження з відходами за місцем їх утворення» (заповнюють тільки ті підприємства, які є виробниками відходів);
  • розділ ІІ «Поводження з відходами» (заповнюють тільки ті підприємства, що здійснюють операції поводження з відходами, у тому числі зберігають відходи у місцях видалення відходів);
Увага! Матеріал публікується частково. Повна версія в журналі «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» № 3, 2019. Матеріал підготувала Надія Соломатіна, провідний інженер-еколог хімічного підприємства

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»  № 3, 2019

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!