Новини

Повернутися до переліку новин

Франція планує повністю відмовитись від видобутку нафти та газу до 2040 року

Нещодавній розгляд Кабінетом Міністрів Франції законопроекту, що виражає наміри керівництва подолати нафтову залежність, свідчить про те, що країна планує повністю відмовитися від дослідження покладів та видобутку нафти та газу до 2040 р. Як стверджує New York Times, якщо все піде за планом, то вони стануть першою країною, яка зробила такий крок.

Згідно із законопроектом, держава не даватиме ліцензію на дослідження покладів як на материковій, так і на заморській території, а термін дії поточних ліцензій триватиме до 2040 р. Документ також дає змогу уряду відхилити понад 40 вже поданих запитів щодо отримання ліцензії. Так, Франція поступово відмовлятиметься від видобутку викопних палив, які є основною її залежністю. Варто зазначити, що схвалення законопроекту планується до кінця 2017 р.

Також відомо, що протягом останнього року Франція ухвалила ще кілька екологічних законів. Цього літа новий уряд президента Емануеля Макрона прийняв закон про заборону продажу автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами до 2040 р. Торік пролунала заява про припинення роботи усіх заводів, які працюють за рахунок вугілля до 2023 р. На завершення до всього, Макрон заявив про намір зробити Францію «вуглецево-нейтральною» країною до 2050 р.

Джерело: www.climateinfo.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!