Новини

Повернутися до переліку новин

Головне бізнес-видання PRO і ДЛЯ сталого розвитку підприємств в оновленому форматі

До 10-річчя видання!

З жовтня 2021 року журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» трансформується на замовлення передплатників в оновлений і такий, що відповідає вимогам часу і передплатників журнал.

Головне бізнес-видання PRO і ДЛЯ сталого розвитку підприємств.

Кожен номер журналу збирає ідеї для сталого зростання бізнесу, які перевірили на собі ваші колеги — генеральні директори компаній та менеджери-природоохоронці.

У свіжому випуску підготували гарячі роз’яснення щодо тем

Оцінка впливу на довкілля: перезавантаження

Імлементуючи в 2017 році європейські вимоги до оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, сьогодні в проєкті Закону «Про внесення змін до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» № 5766 від 14 липня 2021 року стосовно удосконалення процедури оцінки впливу на довкілля» ініційовано перезавантаження процедури. Що саме чекає суб’єктів господарювання? Розглядаємо в матеріалі

АНАЛІЗУЄМО РАЗОМ: Проєкт Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю)» № 5837

Нагадаємо, 05.08.2021 року на розгляд комітетів Верховної Ради України надійшов проєкт Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю)» №5837, розроблення й запровадження якого зумовлене необхідністю виконання Державної програми стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забезпечення переорієнтації системи державного нагляду (контролю) з домінуючої на сьогодні карально-репресивної на превентивну і ризик-орієнтовану. Відповідно до змін запроваджених у законопроєкті №5837, з його прийняттям Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V втрачає чинність! Аналізуємо ключові ідеї законопроєкту № 5837.

Як в Україні зробити ефективнішим екологічний податок на викиди СО2

В умовах виконання Паризької угоди із протидії глобальному потеплінню урядом України в законопроєкті № 5600 передбачено підвищення ставок екологічного податку на викиди двоокису вуглецю (СО2) втричі, а саме з 10 грн/т до 30 грн/т. Чи стане це дієвим заходом з фіскальної точки зору для бюджету та досягнення кліматичних цілей? Та як в Україні зробити ефективнішим екологічний податок на викиди СО2?

Вимоги щодо екологічності при проектуванні та будівництві: як уникнути поширених проблем

Одним з найважливіших та всеосяжних інструментів впровадження сталого розвитку є планування і забудова територій. Містобудівна документація — це насамперед стратегічна документація з розвитку. Як бути екологічно-відповідальним при проєктуванні та будівництві? Які помилки щодо врахування питань санітарно-гігієнічної безпеки та збереження довкілля найчастіше мають місце та як їм запобігти саме на етапі розробки? Розглядаємо в матеріалі.

Підходи до формування сучасної системи поводження з твердими побутовими відходами: що повинні знати суб’єкти господарювання

Структурна складність побутових відходів, різноманітність методів поводження з ними та технологій з їх переробки та утилізації, а також значна капітальна вартість таких рішень змушує органи місцевого самоврядування вишукувати найбільш раціональні та ефективні рішення. Які існують ефективні підходи до формування сучасної системи поводження з твердими побутовими відходами? З’ясовуємо в матеріалі.

Відновлювана енергетика: шлях до взаємовигідного партнерства чи спосіб спекуляції

Відновлювана енергетика — це шлях до взаємовигідного партнерства людини та природи, що приносить користь не тільки довкіллю, а i є вигідною інвестицією для бізнесу. Мала генерація може частково або повністю забезпечити новоутворені громади електроенергією та зробити їх енергонезалежними. Проте високий попит на ринку малих сонячних електростанцій призвів до появи великої кількості компаній, які надають послуги з їх встановлення та обслуговування. Однак часто українці стають жертвами недобросовісних організацій, які некваліфіковано підходять до виконання своєї роботи. Як розпізнати компанії-одноденки? Та чи можливо застерегти себе від ненадійних компаній у галузі сонячної енергетики? З’ясовуємо із засновником групи компаній «Solars Re-Energy Group».

А також в журналі знайдете:

  • Інноваційна програма МХП: Біогаз 5.0 для вуглецевонейтрального виробництва
  • Екологічна безпека під час господарської діяльності вуглевидобувних шахт: чи близько до колапсу?
  • Як обґрунтувати межі зон санітарної охорони артезіанських свердловин?
  • Інвентаризація джерел викидів в атмосферне повітря: помилки при зборі даних та як їх уникнути
  • Як підприємству звільнитися від непридатних пестицидів — небезпечних відходів?
  • Найбільш характерні порушення вимог природоохоронного законодавства та заходи впливу
  • Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей
  • Шпаргалка еколога на листопад 2021

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!