Новини

Повернутися до переліку новин

Головне у вересневому випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №9, 2021

Що змінилося в Методиці розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів?

Нагадаємо, що 04.06.2021 року набув чинності наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 16.02.2021 № 119, яким затверджено зміни до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Що повинні засвоїти суб’єкти господарювання при здійсненні господарської діяльності? З’ясовуємо в матеріалі.

Як уникнути водного колапсу. Актуальні питання охорони водних ресурсів

Водні ресурси являють собою стратегічний, життєво важливий природний ресурс, що має особливе значення. Є національним багатством кожної країни, однією з природних основ її економічного розвитку. Україна є однією з найменш водозабезпечених країн Європи, при цьому водокористування в країні здійснюється переважно нераціонально. Внаслідок токсичного, мікробіологічного та біогенного забруднення відбувається погіршення екологічного стану річкових басейнів, а також прибережних вод та територіальних вод Чорного і Азовського морів. Як уникнути водного колапсу? З’ясовуємо в матеріалі.

Технічна експлуатація водозабірних свердловин систем питного водопостачання: організаційна структура, технічна документація та звітність

Вибір підземного питного джерела водопостачання є одним з найбільш відповідальних завдань при облаштуванні системи водопостачання, оскільки воно визначає значною мірою характер самої системи, наявність у її складі тих чи інших споруд, і як наслідок, вартість і будівництва, і експлуатації. Яка повинна бути організаційна структура та технічна документація? З’ясовуємо в матеріалі.

Який порядок дій еколога при спецводокористуванні: дозвільна документація, звітність, відповідальність за порушення

На підприємстві є свердловина та випуск безпосередньо у водний об’єкт. Просимо надати роз’яснення щодо порядку дій еколога? Які дозвільні документи повинно мати підприємство (за яких умов)? Відповідальність за порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Розбираємо ситуацію разом з експертом.

Контроль стічних вод: періодичність та приклад розрахунку

Вода стічна утворюється в процесі господарсько-побутової та виробничої діяльності (крім шахтної, кар’єрної і дренажної води), а також при відведенні з забудованої території, на якій вона утворилася внаслідок випадання атмосферних опадів. Суб’єкти господарювання які здійснюють скид стічних вод повинні щоквартально робити розрахунок екологічного податку за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти. Яка періодичність контролю стічних вод? Який порядок звірки нормативів ГДС? Розглядаємо в матеріалі на прикладі розрахунку.

А також підготували роз’яснення щодо:

  • Як знайти баланс між екологічністю та розвитком масштабного виробництва: практичний кейс Понінківської картонно-паперової фабрики
  • Як отримати дозвіл на спеціальне водокористування? Покроковий алгоритм для еколога
  • Підстави для анулювання дозволу на спеціальне водокористування: розбираємо на практиці
  • Екологічна катастрофа Дніпра: вчора, сьогодні чи завтра?
  • Шахтні води Кривбасу як стратегічно важливий ресурс
  • Є проблема? — Маємо рішення. Топ-10 запитань-відповідей
  •  Шпаргалка еколога на жовтень 2021

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!