Новини

Повернутися до переліку новин

Головною умовою використання пестицидів та агрохімікатів має бути їх безпечність.

Один з дієвих інструментів, як мінімізувати кількість неякісних та небезпечних засобів захисту рослин на ринку - змінити підходи до їх випробувань. Враховуючи, що вимоги до установ, які досліджують засоби захисту рослин не переглядалися вже 25 років, ситуація потребувала якнайшвидших змін. 

Тому на початку лютого Міндовкілля  встановило нові, більш жорсткі вимоги для наукових установ, що проводять передреєстраційні дослідження пестицидів та агрохімікатів. Такі зміни в регуляції дадуть можливість допускати до випробувань лише висококваліфіковані наукові установи, які мають підтверджені можливості проводити дослідження щодо препаративних форм.

«Сьогодні підписав наказ, яким затвердив перелік з 5 науково-дослідних установ, які відтепер уповноважені проводити державні випробування пестицидів та агрохімікатів. До переліку потрапили саме ті установи, які підтвердили наявність сертифікованих за міжнародними стандартами лабораторій та кваліфікованого персоналу згідно з вимогами.

Тільки після проходження суворих випробувань, ми можемо бути впевненими, що засоби захисту рослин, які потраплятимуть до аграріїв, будуть безпечними як для споживачів кінцевої продукції, так і для довкілля.
‼️Хочу також наголосити на тому, що досконале дотримання технології внесення засобів є запорукою їх безпеки для довкілля та людини. Трагічний випадок з отруєнням та загибеллю червонокнижних птахів в заповіднику «Асканія-Нова» є, на жаль, сумним тому підтвердженням»
- зазначив Роман Абрамовський на своїй сторінці Facebook

Джерело

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!