Новини

Повернутися до переліку новин

H&M створили одяг із винних відходів

H&M презентували екоколекцію, частина речей якої створена зі штучної шкіри, розробленої з винних відходів (виноградних вичавок). Лінійка стала частиною колекції «Conscious». Крім одягу, в колекцію входять також сумки та взуття.

Субпродукти харчової промисловості є одними з найбільш перспективних видів сировини для виробництва екологічних матеріалів. На виробництво стійких матеріалів витрачається набагато менше ресурсів, воно етично і легко масштабується, тому відомі бренди все частіше використовують їх у своїх капсульних колекціях. Поряд з відходами з яблук, ананасів, кокосів використовуються і відходи виноробної промисловости. Новий матеріал отримав назву «vegea».

Шкіру створюють з відходів, що складаються зі шкірки винограду, насіння та стебел, які залишаються після того, як виноград був вичавлений для вина.

Шкіра була виготовлена ​​в Італії компанією Vegea, яку H&M відкрив у 2017 році. Вперше бренд представив «шкіру з вина» під час Bare Fashion шоу, в якому презентують виключно екоколекціі. Тоді на подіум вийшла модель у сукні та жакеті з нового екоматеріалу.

«У майбутньому нам потрібно більше використовувати в наших колекціях біоматеріали і відходи. Однак йдеться не тільки про матеріали, а й про те, як ми можемо створювати одяг, який прослужить нам довше і в підсумку буде перероблений, а також як ми можемо залучити більше клієнтів до сталого споживання», – упевнений менеджер H&M зі сталого розвитку Паскаль Брун.

У новій лінійці будуть представлені сумки та взуття з альтернативної шкіри, а колекція надійде в продаж 26 березня.

H&M раніше вже презентували колекції одягу з водоростей, ананасів та апельсинів.

Загалом, сьогодні тенденція така, що експерименти з сировиною перестають дивувати. Одягом не обмежуємося. На виробництво еко-окулярів з кави українець зібрав за добу $11 тис. на Kickstarter.

Джерело: lab.bit.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!