Новини

Повернутися до переліку новин

Індіанка Кавіта Шукла створила папір, який допоможе зменшити кількість харчових відходів

Індіанка Кавіта Шукла придумала органічний папір FreshPaper, який дозволяє зберігати зелень, фрукти та овочі свіжими у 2-4 рази довше і, тим самим, зменшує кількість харчових відходів. Наповнений спеціями аркуш паперу розміром 15х15 см перешкоджає росту бактерій і грибків.

Ідея в індіанки виникла ще в шкільному віці: «Будучи школяркою я досліджувала вплив спецій на свіжість фруктів. У продуктовому магазині було важко знайти коробку з полуницею, в якій би не було кількох ягід без грибка. Занурюючи полуницю в різні суміші спецій, я визначила, які комбінації пригнічували ріст бактерій і грибів найкраще».

Результатом дослідницької роботи став стартап Fenugreen FreshPaper, який Кавіта Шукла запатентувала у 17 річному віці. Назва компанії походить від пажитника – одного з інгредієнтів FreshPaper, який також використовується у багатьох індійських стравах. Після закінчення коледжу, дівчина переглянула свій винахід. Уже 10 років засновниця Fenugreen FreshPaper просуває продукт в Америці. Сьогодні FreshPaper виготовляється у США і продається в магазинах по всій країні.

У 2016 році Fenugreen запустив соціальну програму «Придбати пакет», «Подарувати пакет». Для кожної упаковки FreshPaper, купленої між Днем Подяки і кінцем січня, ще один пакет був відправлений в продуктові банки, щоб допомогти зберегти свіжі продукти від псування під час роздачі постраждалим від урагану Сенді.

Кавіта Шукла прагне, щоб «свіжий» папір використовували країни, що розвиваються: «У світі достатньо їжі, щоб нагодувати всіх у світі, але 1,6 мільярда людей не мають доступу до холодильної техніки і близько 25 % продуктів, вирощених у всьому світі, псується. FreshPaper можна використовувати, починаючи з ферми, збільшуючи термін свіжості продуктів без необхідності охолодження».

Джерело: редакцiя журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!