Новини

Повернутися до переліку новин

Інформація щодо екологічного стану після аварії на Вуглегірської ТЕС

О 15:40 29 березня 2013 року надійшло повідомлення про пожежу на Вуглегірській ТЕС (м. Світлодарськ Донецької області). Державною екологічною інспекцією у Донецькій області здійснено виїзд на місце події. На час приїзду здійснювались роботи з ліквідації пожежі силами МНС. Відбір проб води був неможливий.
30 березня 2013 року після ліквідації займання, Держекоінспекцією було здійснено огляд цехів ТЕС, які постраждали. Фактів забруднення території підприємства та Вуглегірського водосховища маслами або нафтопродуктами не зафіксовано.
Оборотна система охолодження обладнання в складі двох берегових насосних станцій, розташованих на водосховищі, не працює.
На балансі станції знаходяться господарсько-побутові очисні споруди проектною потужністю 14,9 тис. м3/добу, їхнє фактичне навантаження становить близько 7,9 тис. м3/добу. Після очищення стічні води потрапляють до шламонакопичувача ТЕС і використовуються в оборотному циклі золовидалення. На очисних спорудах відбулося аварійне вимкнення живлення. Завдяки достатньому запасу потужності очисних споруд та шламонакопичувача (загальна площа 152,88 га), скиду не очищених вод до природного водного об’єкта не зафіксовано.
Для очищення стічних вод, засмічених нафтопродуктами, в наявності очисні споруди замазучених стоків, проектною потужністю 4,8 тис. м3/добу. На час огляду очисні споруди знаходилися в задовільному стані.
За словами начальника Державної екологічної інспекції у Донецькій області Віталія Вишневського, на цей час основною проблемою є очищення вод, які використовувалися для гасіння пожежі та накопичені на території постраждалих цехів. Посадові особи ТЕС попереджені про необхідність утилізації цих вод.
Держекоінспекцією постійно буде здійснюватись контроль за станом навколишнього середовища та інформування громадськості.

За повідомленням прес-служби Мінприроди України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!