Новини

Повернутися до переліку новин

Інноваційні методи управління стічними водами

Характеристики стічних вод кожного об’єкта відрізняються залежно від місця розташування та сектора ринку, в якому воно працює. 

Таким чином, ці характеристики впливають на потреби в очищенні стічних вод і повинні враховуватися при визначенні оптимального методу очищення. Необхідно також враховувати державні норми, щоб визначити відповідну проектну основу під час будівництва нової або вдосконалення існуючої інфраструктури.

Використання програмного забезпечення для моделювання для аналізу альтернатив, створення сценаріїв «що, якщо» та побудови планів на випадок непередбачених ситуацій може допомогти організації оцінити альтернативи, починаючи від простого коригування рН і закінчуючи складними повними процесами очищення, які дозволяють здійснювати прямий скид. Визначення інноваційних, економічно ефективних методів, які ефективно очищають стічні води та надають організаціям додаткові переваги, мають бути пріоритетними під час розробки короткого списку альтернатив.

Виявлення прихованих джерел енергії у стічних водах

Виявлення економічно ефективних джерел енергії для забезпечення операцій є пріоритетом для організацій. На щастя, для тих, хто виробляє значну кількість стічних вод, самі стічні води часто можуть бути прихованим джерелом енергії у формі біогазу.

Органічні потоки високої міцності можна обробляти анаеробно, щоб виробляти енергію для виробництва електроенергії або використовувати теплові процеси, такі як котли. Приклади часто можна знайти в виробництві продуктів харчування та напоїв, включаючи бойні та молокозаводи, де технологічні стічні води можна очищати в анаеробних умовах.

Високоміцні технологічні стічні води з виробництва харчових продуктів і напоїв зазвичай очищаються за допомогою однопосудинних мезофільних анаеробних лагунних або резервуарних реакторів. Залежно від вихідної сировини, альтернативні конфігурації анаеробного варочного котла можуть максимізувати виробництво біогазу. Одним із методів є переведення існуючих мезофільних анаеробних варочних котлів на температурно-фазний процес анаеробного зброджування.

В інших сферах застосування виробник може замовити розробку та виготовлення електричного генератора, що працює на біогазі, що виробляється в результаті його діяльності, який також може забезпечити значні ресурси гарячої води для задоволення потреб у опаленні.

Цей метод управління стічними водами очищає стічні води, зберігаючи цінні ресурси для повторного використання, підтримуючи екологічну стійкість і прибутковість організації.

Визначення альтернативних шляхів для стічних вод

Виробники харчової промисловості мають значний скид органічних технологічних стічних вод на державні очисні споруди після попередньої обробки на місці. За деяких обставин виробники можуть отримати винагороду, знайшовши альтернативні шляхи скидання стічних вод, що характеризуються високим вмістом органічних речовин.

У прикладі виробника журавлини, який готувався до значного розширення своєї діяльності, було встановлено, що подача його стічних вод безпосередньо в метантенк комунальних очисних споруд є економічно ефективнішим, ніж змішування відходів із міськими стічними водами. 

Відведення до метантенку також виробляло біогаз, який використовувався для живлення очисних споруд.

Багато виробників у харчовій промисловості історично використовували землеоброблення як свій кращий метод утилізації технологічних стічних вод, оскільки це не лише забезпечує очищення технологічних стічних вод, але й забезпечує необхідні поживні речовини для виробництва сільськогосподарських культур та зміни характеристик і структури ґрунту. 

Утилізація технологічних стічних вод шляхом нанесення на землю зазвичай обмежена залежно від польових і погодних умов, а також нормативних або сезонних обмежень. Ці обмеження можуть вимагати від виробників зберігати стічні води, що може вплинути на виробництво, якщо зберігання буде недостатнім, або викликати незадоволення сусідів, якщо з’являться запахи. У зв’язку з труднощами пошуку місць для застосування землі, дедалі більш обмежувальними правилами та іншими потенційними проблемами,

Комбінування технологій очищення стічних вод

Реактори з біоплівкою з рухомим шаром (MBBR) були вперше популяризовані в Європі в 1980-х і 1990-х роках. Хоча ця технологія — підвішування пластикових форм у формі стільників в аеротенку, де біоплівка може прикріплюватися та накопичуватися — не є новою, нещодавно були випробувані різні нові застосування.

Пошук оптимальної техніки поводження зі стічними водами

У своєму звіті « Нові технології для очищення стічних вод і управління вологою погодою на заводі » Агентство з охорони навколишнього середовища США перераховує понад 60 технологій, які варіюються за стадією зрілості від дослідницької фази до встановленого процесу. Багато з цих процесів описуються як адаптивні, що означає, що вони постійно розвиваються та трансформуються.

Першим кроком у розумінні потреб очищення стічних вод є забезпечення повного розуміння федеральних і місцевих нормативних актів, які стосуються допустимих рівнів забруднюючих речовин у стічних водах. Деякі організації можуть вирішити очищувати свої стічні води до вищих рівнів, ніж потрібно, щоб передбачити посилення жорсткості правил, зменшити вплив на навколишнє середовище або відповідати очікуванням суспільства щодо мінімізації впливу промислових процесів.

Розуміння того, яка технологія чи процес найкраще підходить для вашого об’єкта, експлуатаційні вимоги та характеристики стічних вод необхідно оцінити, щоб визначити технологію, яка досягне необхідних результатів і забезпечить додаткові переваги для організації, такі як виробництво енергії у формі біогазу, мінімізація площа очисних споруд або зменшення вимог до обслуговування.

Управління стічними водами є галуззю, яка швидко зростає та розвивається. Оскільки наше розуміння впливу забруднюючих речовин на нашу атмосферу зростає, а технології вдосконалюються, кількість варіантів і рівень складності методів управління стічними водами зростає. Ефективне управління стічними водами має надавати пріоритет пошуку рішень, які забезпечують екологічну відповідальність, приносять користь підприємствам і покращують здоров’я для створення продуктів і енергії, на які покладається світ.

Джерело: www.watertechonline.com

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!