Новини

Повернутися до переліку новин

ІV Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю

25 по 27 вересня 2013 р. в місті Вінниці буде проведений «ІV Всеукраїнський з’їзд екологів з міжнародною участю». Організатори запрошують учених, інженерів, спеціалістів-екологів державних управлінь, студентів, аспірантів, експертів, бізнесменів взяти участь у з’їзді.

Місце проведення з’їзду неспроста вибрано у Вінниці, оскільки це славетне подільське місто розташоване у центрі України і воно є яскравим прикладом екологічної небайдужості.

Ми живемо у відповідальний час. Початок XXI століття характеризуються суттєвим погіршенням стану навколишнього природного середовища, що є наслідком технологічних досягнень людства. Збільшується концентрація парникових газів у атмосфері, виснажується озоновий шар планети, скорочується біологічне різноманіття, зменшується площа лісів, активізуються процеси евтрофікації і опустелювання, загострюється проблема якісної митної води, деградують екосистеми Світового океану - це лиш неповний перелік екологічних проблем, з якими стикнулося людство. Отже, наступає глобальна екологічна криза. Людству загрожує загибель, якщо воно терміново не перегляне свого ставлення до Природи. Людям нині необхідні нова натурфілософія життя, високі екологічна культура і екологічна свідомість. Ідея антропоцентричного гуманізму, що передбачала тотальне нищення природи Людиною, і яка домінувала в XX столітті, зараз стала хибною та неприйнятною.

На сучасному етапі розвитку людства лідером серед наук поступово стає екологія, яка перетворилась із суто біологічної міждисциплінарної науки в глобальну науку про тактику і стратегію виживання людства. Досягання  сучасної екології базуються на концепції сталого розвитку, суть якої полягає в раціональному природокористуванні з метою збереження відновлювальних можливостей біосфери та нормальних екологічних умов життя ля теперішніх і майбутніх поколінь.

Виходячи з цих пріоритетів, головними задачами ІV-го Всеукраїнського з'їзду екологів науково-програмний та оргкомітети вважають наукові пошуки інженерних шляхів вирішення екологічних проблем як окремих регіонів, так і всієї України. А таких проблем накопичилось чимало. Крім того, необхідність такого загальнонаціонального екологічного форуму зумовили проблеми наукових досліджень в галузі екології, екологічної освіти, культури і виховання суспільства і кожного його громадянина. Нам надзвичайно приємно констатувати, що ідея проведення такого з’їзду у Вінниці, в центрі України, зацікавила науковців, освітян і практиків з усіх без винятку регіонів нашої держави і зарубіжних гостей. Ми щиро вдячні нашим партнерам і співорганізаторам з’їзду, назви і логотипи яких ми розмістили у матеріалах з’їзду і плакатах. Сподіваємося на творчу роботу конференції, на плідну співпрацю всіх її учасників на благо України та захисту її біосфери.

Директор Інституту екології та екологічної кібернетики,
завідувач кафедри екології та екологічної безпеки 
Вінницького національного технічного університету,
академік Міжнародної академії наук екології та безпеки життєдіяльності,
експерт Євросоюзу з інтегрованого управління та поводження з відходами,
д.т.н., професор Петрук Василь Григорович

Детальну інформацію можна отримати на наших web-сайтах:
ineek.vntu.edu.uaeeb.vntu.edu.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!