Новини

Повернутися до переліку новин

Кабмін заплутався з реформуванням Держекоінспекції, — експерт

Позиція Кабінету міністрів України щодо реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища не послідовна. Так вважає голова правління Всеукраїнського громадського об’єднання «Зелений Фонд» Максим Фролов.

«Ще в жовтні 2016 року в Кабміні запропонували Концепцію реформування системи державного природоохоронного контролю. Вона передбачала майбутні структурні зміни системи органів нагляду й контролю. І планувалася, насамперед, ліквідація Державної екологічної інспекції України протягом 2017 року. Міністр екології заявляв: «Я вважаю, що вилікувати екоінспекцію неможливо. Я подав до Кабміну прохання про ліквідацію Державної екологічної інспекції та створення нової природоохоронної служби». Тим не менш, у 2017 році на її роботу було виділено понад 240 тисяч гривень!» — відзначає Фролов.

За кілька місяців, у квітні 2017 року постановою Кабінету міністрів України було затверджено нове «Положення про Державну екологічну інспекцію України» № 275. Згідно з ним мають бути усунені недоліки в діяльності Державної екологічної інспекції. А необхідність її ліквідації ніби відпадає. Але 31 травня 2017 року з’явився ще і третій документ — «Концепція реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища». Згідно з цією концепцією, передбачається ліквідація Держекоінспекції та створення нового органу протягом того ж 2017 року.

«Навіщо ж затверджувати нове положення про державний орган, який мають ліквідувати через півроку?» — риторично запитує Фролов.

Також голова правління «Зеленого фонду» вважає, що реформа держекоінспекції в Україні є важливою. І не тільки для держави, а й для її громадян. У рамках реформування треба обов’язково взяти до уваги залучення громадськості. Адже вона також має брати участь у роботі держекоінспекції.

Джерело: 24tv.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!