Новини

Повернутися до переліку новин

Ключові звіти господарюючого суб'єкта, який здійснює водокористування

Правила ведення державного обліку водокористування, що є обов’язковими для фізичних та юридичних осіб, діяльність яких підлягає державному обліку водокористування (далі — водокористувачі), встановлено наказом Мінекології України «Про затвердження Порядку ведення державного обліку водокористування» від 16 березня 2015 року № 78 (далі — Порядок).

Відповідно до п. 1.5 цього Порядку під час державного обліку водокористування систематизуються дані про водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин, а також:

  здійснюють забір води з поверхневих і підземних водних об’єктів обсягом від 20 м3 на добу;

  забирають воду з водопровідних мереж або інших систем водопостачання обсягом від 20 м3 на добу (у середньому протягом календарного року) і передають зворотні (стічні) води до систем водовідведення;

  забирають воду для зрошення обсягом від 20 м3 на добу (у середньому протягом зрошувального періоду);

  мають сезонний режим роботи та забирають воду обсягом від 20 м3 на добу (у середньому протягом періоду їх роботи в межах календарного року);

  мають оборотні системи водопостачання загальною потужністю 1000 м3 води на добу і більше незалежно від кількості забраної (отриманої) води;

  використовують воду для виробництва напоїв незалежно від кількості води;

  здійснюють скид (незалежно від об’єму) зворотних (стічних) вод безпосередньо у водні об’єкти та підземні горизонти;

  віднесені догалузі гідроенергетики;

  користуються водними об’єктами для рибогосподарських потреб (крім суден флоту рибної промисловості).
 

Водокористувачі згідно з п. 1.9 Порядку подають звіти про використання води за формою № 2ТП-водгосп (річна) (далі Звіт) один раз на рік не пізніше 1 лютого наступного за звітним року до організацій, що належать до сфери управління Держводагентства України.

Копії звітів з відміткою про одержання (штампом організації, що прийняла Звіт, і датою прийняття) подаються платниками рентної плати разом з податковими деклараціями зазначеного збору до територіальних органів ДФС.


Якщо діяльність водокористувача не підпадає під критерії, визначені п. 1.5 Порядку для здійснення державного обліку водокористування, такий суб’єкт господарювання не повинен подавати Звіт.


Правила заповнення Звіту

Дані Звіту щодо об’ємів води (крім рядка 3 таблиці 3 Звіту) зазначаються у тисячах метрів кубічних з одним знаком після коми, а щодо днів та годин — у цілих числах.

При заповненні таблиці 2 «Водовідведення» треба звернути увагу на те, що показники у графах 9–19 таблиці 2 Звіту зазначаються в кілограмах, крім показників азоту амонійного, біологічного споживання кисню (БСК5), завислих речовин, нітратів, нітритів, сульфатів, сухого залишку, хімічного споживання кисню (ХСК) та хлоридів, які зазначаються в тоннах, із округленням до одного знака після коми.

Якщо величина показника відсутня, то у відповідних рядках та графах зазначається прочерк, а у випадку, коли величина показника менше ніж передбачений для нього ступінь точності, то у відповідних рядках та графах зазначається «0,0».

Додатково до звіту, за проханням регіонального офісу водних ресурсів держводагенства, можуть надаватися таблиці...

 

Увага! Стаття опублікована частково!
Детальніше та з Прикладами розбираємо у Статті "Ключові звіти господарюючого суб'єкта, який здійснює водокористування: форма № 2 ТП – водгосп (річна). Зразок заповнення"

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!