Новини

Повернутися до переліку новин

Країни ЄС оштрафують Україну за сміття

Закарпатці роками викидають побутові відходи у річки. Під час дощів рівень води піднімається, змиває з берегів увесь непотріб і тонни сміття з Закарпаття забруднюють сусідні країни – Угорщину та Словаччину.

Як ми писали раніше, у річці Бодрог, що проходить через Словаччину та Угорщину, утворився гігантський затор зі сміття майже на 200 м.

Справжні сміттєзвалища у воді утворюються  там, де  течія повільна. А під час повені вода піднімається, збирає увесь мотлох і несе до сусідніх країн.

Щохвилини  відносить  400 пластикових пляшок. За кордоном непотріб  виловлюють і перероблять, витрачаючи на це щоразу десятки тисяч євро. Поки українців за забруднення річок не штрафують, але все ретельно документують. І скарги закарпатським водникам надсилають постійно.

А поки  Закарпаття потопає в побутовому смітті - люди викидають його, куди заманеться. Зокрема, жителі гірських сіл, за 50 км від Ужгорода. Санкціонованого сміттєзвалища тут не було ніколи. Тому й  живуть серед бруду. Отруюють себе, шкодять довкіллю сусідніх країн і не хочуть цього усвідомлювати, повідомляють fakty.ictv.ua

Селян мають контролювати чиновники на місцях, пояснюють закарпатські екологи. Вони регулярно штрафують голів сільських рад і керівників районів. Та суми штрафів мізерні, на них чиновники навіть не зважають. Штрафи від 51 до 176 грн.

Очистити область від непотребу можна, побудувавши хоча б один сміттєпереробний завод. Та закарпатці проти. Як тільки з’являється новий інвестор, вони влаштовують акції протесту.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!