Новини

Повернутися до переліку новин

Китай припиняє імпорт твердих побутових відходів з 2021 року

З 2021 року Китай перестане приймати заявки на імпорт твердих побутових відходів з-за кордону, повідомляє МІА «Казінформ» з посиланням на Міністерство екології та навколишнього середовища (МЕіОО) КНР.

«З 2021 року Китай перестане приймати і затверджувати заявки на імпорт твердих побутових відходів з-за кордону», — заявив представник МЕіОО КНР Лю Юбінь.

Згідно з статистичними даними, з січня по травень 2020 року Китай імпортував 3,2 мільйона тонн твердих побутових відходів, що на 45,3% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Китай також продовжить планове скорочення імпорту металобрухту в другій половині поточного року.

З вересня 2020 року набувають чинності поправки до закону «Gро боротьбу з твердими відходами», які підвищують штрафи за нелегальне ввезення сміття в країну. Штрафні санкції будуть коливатися від 500 тис до 5 млн юанів (близько 70 тис до 700 тис дол.).

Нагадаємо, що Китай почав імпортувати велику кількість пластмас, паперу, металів, текстилю та інших відходів у 1980-х роках для заповнення нестачі сировини. До 2016 року на Китай припадало майже половина імпорту твердих побутових відходів, велика частина якого надходила з розвинених країн. Однак, починаючи з 2017 року влада Китаю почала різко скорочувати обсяги імпортованого сміття і розширювати список того сміття, яке підпадає під заборону на імпорт твердих побутових відходів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!