Новини

Повернутися до переліку новин

Київрада схвалила план поводження з відходами до 2025 року

Документ передбачає будівництво в столиці центрів переробки сміття, рекультивацію полігону № 5 і технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія».

У Києві затвердили план заходів на 2017–2025 роки у сфері поводження з відходами. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як зазначається, зокрема, документ передбачає рекультивацію полігону № 5, технічне переоснащення сміттєспалювального заводу «Енергія» для більш екологічної його роботи, а також створення комплексів з переробки сміття. Відповідне рішення прийняла Київська міська рада.

«Рішення є черговим кроком на шляху до вирішення проблеми поводження з відходами в місті Києві. Воно містить як ідеологічний характер, так і безпосередньо перелік заходів. Звертаю увагу, що частина пунктів, які тут вказані як перспективні, вже виконується або виконані», — повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, представляючи проект рішення.

За його словами, пункти 3 і 4 рішення фіксують проведення конкурсу на визначення перевізників твердих побутових відходів і першого в Україні конкурсу на визначення організацій, які будуть займатися створенням потужностей і забезпечувати переробку відходів.

«Це єдиний механізм, який сьогодні нам дає законодавство для будівництва центрів поводження з відходами. Цей конкурс буде проведено за стандартами, критеріями і правилами, які сьогодні запроваджують Європейський банк реконструкції і розвитку, міжнародні фінансові корпорації, а також Європейський інвестиційний банк «, — сказав Пантелєєв, додавши, що Київ бере на себе задачу закриття і забезпечення рекультивационного змісту полігону № 5.

Він уточнив, що навіть після того, як полігон буде закритий, місто подбає про екологічно безпечне змісті цього складного об’єкта.

«У пункті 6 і 7 визначені плани міста щодо заводу «Енергія». Зараз проходить державну експертизу техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) для установки на заводі сучасної системи хімічного очищення газів. Після отримання експертизи ми зможемо в наступному році оголосити конкурс і протягом двох наступних років встановити необхідне обладнання», — розповів заступник голови КМДА.

Він також зауважив, що в цей план включено питання, який дуже турбує жителів розташованих поруч з полігоном сіл — оформлення орендних відносин щодо використання земельної ділянки під полігоном.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!