Новини

Повернутися до переліку новин

«Київводоканал» запевняє, що невдовзі введуть в експлуатацію новий колектор–дублер, який вирішить проблему смороду в столиці

Кияни скаржаться на нестерпний сморід. Особливо гостро відчувається ця проблема влітку під час спеки — запах настільки жахливий, що людям, які живуть поруч, доводиться тікати з власних осель і перечікувати сморід у родичів та друзів.

Колектор розташований в історичному центрі Києва — на Подолі. Біля його зруйнованої частини, звідки й поширюється сморід, стоїть житловий будинок, мешканці якого втомилися оббивати пороги районної адміністрації. Проте реакція чиновників не прослідковується.

Журналістам вдалося знайти відповідальних за стан колектору — «Київводоканал»,  де пояснили, що колектор смердить, бо вже понад десять років перебуває в аварійному стані і його ресурс давно вичерпаний.

«Колектор заповнений на третину максимум. Все решта – це отруйні гази, які розʼїдають бетон, з якого побудований колектор і відповідно стаються провали, колектор просто схлопується всередину», — пояснила Анна Слободянюк, керівник прес-служби «Київводоканалу».

Зʼясувалося, що 15 років тому на заміну старому почали прокладати колектор-дублер, проте роботи постійно припиняли через нестачу коштів, тому будівництво затяглося на роки.

Сьогодні «Київводоканал» запевняє, що невдовзі новий колектор введуть в експлуатацію. «Є чіткий графік, він виконується, всі роботи дотримуються, працює підрядник «Київметробуд». І вже у вересні дублювальна нитка цього колектору буде готова, щоб приймати стоки. Тобто восени відключать цей аварійний колектор і стоки будуть йти по новому», — заявила представниця «Київводоканалу».

Юристи ж радять не терпіти сморід, а звертатися до інстанцій, які контролюють такі ситуації. «Незалежно від того, чи це є державна установа, чи державний колектор, чи місцевій раді він належить, людина все одно не змушена згідно з законами терпіти це і дихати таким повітрям, нюхати це забруднене повітря. Потрібно звертатись до екологічної інспекції та санепідемслужби. Саме ці органи, незалежно від підпорядкування джерела запаху, притягнуть до відповідальності», — наголосив Лаврентій Царук. Він зазначив, що швидше розглядають колективні скарги.

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Придбати журнал «Екологія підприємства»
Придбати вигідний комплект журналів
Придбати електронний журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!