Новини

Повернутися до переліку новин

Міндовкілля посилює співпрацю із JICA для ефективного управління відходами руйнації в Україні

Результати вже проведеної спільної роботи та наступні кроки обговорив заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Власенко із представниками офісу JICA в Україні та Бюро глобального довкілля Міністерства довкілля Японії. 

“Внаслідок повномасштабної агресії рф на території України утворилося понад 607 тисяч тонн відходів руйнації. Для нас важлива допомога у їх переробці та подальшому використанні. Система управління відходами в Японії є однією з найкращих у світі. Деякі аспекти ми вже врахували під час реалізації спільних проєктів, наприклад, у Бородянці. Відтак Міндовкілля зацікавлене в подальшій співпраці із JICA”, – зазначив Сергій Власенко. 

За цей час Японія передала Україні близько 30 одиниць спецтехніки для управління відходами руйнації в межах Проєкту екстреного відновлення та реконструкції України. Пілотні проєкти реалізуються на Київщині. 

Наразі японські колеги провели дослідження місць тимчасового зберігання відходів руйнації у Київській області. Тут здійснено візуальний огляд, а також відібрано проби відходів, які були відправлені до лабораторій Польщі. Як результат, на деяких майданчиках виявлено відходи, що містять азбест.  

На основі проведеного дослідження японська сторона готує рекомендації, які допоможуть вчасно ідентифікувати азбестовмісні відходи під час їх приймання та сортування, а також вживати відповідних заходів безпеки.

Також японські колеги планують провести дослідження фонових рівнів концентрації азбесту в повітрі на місцях тимчасового зберігання відходів. Результати допоможуть проаналізувати як процеси дроблення і перероблення відходів руйнації можуть впливати на довкілля. На основі цього буде розроблено відповідні рекомендації.

Для України важлива й експертна допомога Японії для визначення місць видалення азбестовмісних відходів. 

 

Джерело: Міндовкілля

Пропонуємо придбати відеозапис курсу підвищення кваліфікації для інженерів і керівників відділів охорони навколишнього середовища «Управління небезпечними відходами на підприємстві: збирання, зберігання, класифікація та дозвільна документація» за посиланням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!