Новини

Повернутися до переліку новин

Мінекології пропонує збільшити штрафи за забруднення в сотні разів

На розгляд парламенту передано розроблений Мінприроди законопроект № 8026 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення  (щодо запровадження європейського досвіду про здійснення державного природоохоронного контролю). Документ передбачає посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері довкілля. Про це повідомляють на сайті Міністерства екології.

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак  зазначив, що розробленим   законопроектом передбачено внесення змін доокремих  статей Кодексу про адмінпорушення, які стосуються сфери довкілля.

«Збільшення штрафів за нехтування питаннями збереження довкілля неминуче. Це один із важливих кроків для запровадження в Україні європейської системи природоохоронного нагляду та контролю. Це означає, що  розміри штрафів в Україні за деякими екологічними статтями можуть зрости не в десятки, а в сотні, а подекуди й у тисячу разів», - сказав Остап Семерак.

Зокрема, йдеться про суттєве посилення відповідальності за порушення природоохоронного законодавства в сфері  водних і земельних ресурсів, а також порушення норм щодо атмосферного повітря.

Крім того, законопроектом передбачено розширення повноважень громадських інспекторів з охорони довкілля. У разі ухвалення законопроекту вони отримають право складати протоколи про адміністративні порушення за жорстоке поводження з тваринами, порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги, знищення або пошкодження зелених насаджень, а також об’єктів озеленення населених пунктів.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні згідно із спільним наказом Мінагрополітики та Мінприроди було суттєво збільшено штрафи за браконьєрство.

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!