Новини

Повернутися до переліку новин

Мінекономрозвитку: Уряд тримає курс на створення сприятливого бізнес-середовища

Кроки українського Уряду у сфері дерегуляції й спрощення ведення бізнесу, а також план дій на перспективу обговорювали 19 січня у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України під час візиту польської делегації, у складі якої прибули відразу два заступники Міністра економіки Республіки Польща - Маріуш Халадий і Анджей Диха. Вони зустрілися зі своїми українськими колегами - заступниками Міністра економічного розвитку і торгівлі України  Ігорем Веремієм і Романом Качуром.    

«У складних умовах, в яких перебуває Україна, Уряд тримає курс на реалізацію плану реформ для наближення нашої держави до світових та європейських стандартів і створення сприятливого бізнес-середовища. Без створення належного інвестиційного клімату, який би ґрунтувався на максимально спрощених умовах ведення бізнесу, розв’язати наші проблеми не вдасться», - наголосив Ігор Веремій.

В Україні, повідомив заступник Міністра, уже створено Державну регуляторну службу, інститут бізнес–омбудсмена, що закладає підґрунтя до подальшої роботи на найближчу перспективу. Серед іншого, це створення адміністративного механізму, який би дозволяв бізнесу долати бюрократичні перепони, перегляд і скорочення контролюючих функцій держави. Саме тут, за словами Ігоря Веремія, дуже пригодиться досвід Польщі. Уже зараз важливим є прийняття Урядом нормативних актів і законів, які відмінятимуть надлишкове ліцензування, контроль і дозвільні процедури. Так, очікується, що у лютому буде прийнято розроблений спільно з Верховною Радою законопроект, який передбачає скасування близько 20 ліцензій, 21 дозволу та інших актів. А на найближчому засіданні Кабміну планується розгляд постанови, яка теж відміняє надлишкові функції регулювання – карантинні сертифікати, сертифікати відповідності.

«Я переконаний, що усі ці наші зусилля – це лише підготовка ґрунту для того, щоб сюди зайшов інвестор. А після цього, сподіваюся, протягом 2 - 3 років буде збиратися гарний урожай іноземних інвестицій, що потягне за собою створення нових робочих місць, підприємств», - висловив упевненість Ігор Веремій.

Представники польської делегації погодилися, що дуже важливо, проте складно перейти до практичного втілення задуманого, і звернули увагу на те, що гарним індикатором у цій роботі може стати діалог із бізнесом.

«Тому ми хотіли би просити пана Міністра обдумати можливості для зустрічі з представниками польського бізнесу: щоб можна було побачити результати нововведень і можливості їх зміни. Ми так постійно робимо в Польщі, аби, втіливши якісь заходи, бачити їх ефект у реальності. Це дає нам можливість, проводячи подальші реформи, змінювати щось із того, чого ми не могли передбачити», -  сказав під час іншої зустрічі – з Романом Качуром -  Анджей Диха.

Також у Мінекономрозвитку відбулося підписання Меморандуму про співпрацю в галузі залізничного машинобудування, наукових досліджень, дослідно-конструкторських розробок, випробувань, інжинірингу й консалтингу в залізничному секторі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!