Новини

Повернутися до переліку новин

Міністерство екології та природних ресурсів України та Торгово-промислова палата України підписали Угоду про співробітництво

07 лютого 2014 року у приміщенні Мінприроди Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков та президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков урочисто підписали Угоду про співробітництво.

«Укладення сьогодні Угоди між Міністерством та Торгово-Промисловою палатою України повинно стати не лише формальним кроком, але набути реального змістовного наповнення з метою поєднання зусиль держави та підприємців заради запровадження сучасних технологій, збереження довкілля для наступних поколінь громадян нашої держави», - наголосив Олег Проскуряков.

Спільними зусилля Мінприроди та ТПП України планують сприяти залученню в Україну іноземних інвестицій для впровадження новітніх природоохоронних технологій та досвіду, покращенню екологічної результативності виробничої діяльності та екологічних характеристик продукції на усіх етапах життєвого циклу, вдосконаленню нормативно-правової бази у цій сфері.

«Торгово-промислова палата України – одна з найбільших бізнес-асоціацій, яка об’єднує 10 тисяч підприємств з усієї України. Популяризація екологічності виробництв повинна йти у ногу з впровадженням новітніх технологій і стандартів. Тому Палата та Міністерство вирішили об'єднати свої зусилля, щоб швидше рухатися в напрямку заданої мети – зробити нашу країну чистою та безпечною для проживання», – зазначив Геннадій Чижиков.

«Президент та Уряд України чітко визначили основні стратегічні пріоритети екологічної політики. Основні з них - збереження навколишнього середовища та зменшення тиску на довкілля, екологізація економіки, енергозбереження та заміщення традиційних джерел енергії шляхом розвитку екологічно чистих видів енергетики, запровадження сучасних методів та стандартів утилізації усіх видів відходів», - додав Міністр.

В рамках підписаної угоди Мінприроди та ТПП України здійснюватимуть обмін інформацією щодо впровадження кращих практик екологічно відповідального бізнесу. Це дозволить поширювати серед підприємців позитивний досвід у цій сфері.  Також сторони планують об’єднати зусилля для просвітницької роботи, спрямованої на підвищення рівня суспільної екологічної свідомості та просування на українському та міжнародних ринках вітчизняної продукції з покращеними екологічними характеристиками.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!