Новини

Повернутися до переліку новин

Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник відвідав США

16–18 квітня 2014 року відбувся візит до США очільника Міністерства екології та природних ресурсів України Андрія Мохника для участі в міжнародній конференції «Наш океан», яка відбулася у Вашинґтоні за сприяння Державного департаменту США.

Основною метою конференції було обговорення та відпрацювання нових підходів в управлінні водними ресурсами та збереженні Світового океану. Також відбулася низка зустрічей із керівниками американських компаній, що працюють у галузі охорони навколишнього природного середовища.

У рамках конференції український міністр провів низку зустрічей із представниками міжнародних екологічних організацій, керівниками екологічних та природоохоронних відомств інших країн, а також американськими високопосадовцями. Зокрема, відбулася коротка зустріч міністра екології України з Держсекретарем США Джоном Керрі.

Також Андрій Мохник провів двосторонню зустріч із помічником Держсекретаря США, Головою Бюро з досліджень океану та міжнародних екологічних і наукових питань Джудіт Гарбер. Сторони обговорили напрями подальшого розвитку українсько-американського діалогу в цій галузі, в тому числі питання технічної допомоги Україні та екологічної безпеки. Дж. Гарбер висловила готовність США до активізації співробітництва з Україною щодо захисту навколишнього середовища та сприяння вдосконаленню українського законодавства в екологічній царині.

Окрім цього, керівник профільного українського міністерства зустрівся із виконавчим директором і головою правління Глобального екологічного фонду доктором Наоко Ішії та помічником адміністратора Агентства США з захисту навколишнього середовища з питань міжнародних відносин та зв’язків із корінними народами Джейн Нішіда. Сторони розглянули ситуацію з охороною навколишнього природного середовища в рамках багатосторонніх заходів, а також обмінялись інформацією щодо реалізації в Україні проектів у галузі енергозбереження та відновлювальної енергетики.

Під час зустрічі Андрія Мохника з Послом України в США Олександром Моциком головними  темами були подальший розвиток українсько-американської співпраці в екологічній та природоохоронній діяльності.

Насичена програма візиту також включала зустріч Міністра з представниками української діаспори та керівниками американських компаній у галузі енергетики та екології.

На думку учасників численних зустрічей, візит Міністра екології та природних ресурсів України до Сполучених Штатів має посприяти розвитку співробітництва між Україною та США в охороні навколишнього природного середовища.

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!