Новини

Повернутися до переліку новин

Мінприроди співфінансуватиме реконструкцію Бортницької станції аерації

27 червня 2014 року на засіданні Урядового комітету з питань соціально-економічного розвитку та міжнародного співробітництва було розглянуто питання вирішення проблеми фінансування проекту «Реконструкція споруд очистки стічних каналізаційних вод і будівництво технологічної лінії по обробці та утилізації осадів Бортницької станції аерації».

Як відомо, уряд Японії готовий надати Україні кредит на реконструкцію БСА за умови співфінансування цього проекту українською стороною. Аби втілити в життя масштабні плани, Мінекології ухвалило рішення спільно фінансувати проект реконструкції БСА.

Уряд Японії вирішив надати уряду України кредит у розмірі 1,1 мільярда доларів США для реалізації проекту комплексної реконструкції очисних споруд Бортницької станції аерації. Зазначений кредит розраховано на 40 років під 0,1%  з можливістю відстрочки платежу на 10 років,  що є надзвичайно вигідним для нашої держави. Українській стороні необхідно забезпечити співфінансування проекту. За умовами кредиту, до кінця року має бути виконано підготовку позицій усіх сторін до підписання кредитної угоди між урядами Японії та України для подальшої її ратифікації Верховною Радою України.

Мінекології та природних ресурсів України ухвалило рішення співфінансувати проект реконструкції очисних споруд БСА за рахунок Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, головним розпорядником коштів якого є Мінприроди. Українська сторона повинна профінансувати підготовчі роботи на суму 392,4 млн. грн., в тому числі 109 млн. грн. – протягом 2014 року.

Коментуючи результати засідання, Андрій Мохник зазначив: «Нинішня ситуація на Бортницькій станції аерації загрожує небезпекою забруднення Києва та всього басейну Дніпра, тому реконструкція станції важлива не лише для столиці, а для всієї України. Мінприроди сподівається на швидке проходження усіх регламентних процедур для ухвалення рішення уряду щодо забезпечення належного фінансування цього проекту».

Міністерство екології та природних ресурсів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!