Новини

Повернутися до переліку новин

Міжнародний день Землі 2022 року

2016 року саме 22 квітня в ООН була підписана Паризька кліматична угода щодо зниження кількості викидів вуглекислого газу. 

Однак День Землі виник раніше.

Перша акція про збереження довкілля планети Земля пройшла 22 квітня 1969 року. Створити такий важливий для людства день закликав один з сенаторів США - Гейлорд Нельсон. Він наполягав на необхідності серйозніше поставитися до екологічних проблем, адже в минулому на власні очі бачив наслідки розливання нафти у водоймі. Нельсон зібрав невелику групу з ініціативних студентів, щоб організувати першу демонстрацію на тему довкілля.

 2009 року ООН офіційно визначило 22 квітня - Міжнародним днем Землі.

Цікаво, що саме цей день став причиною появи чималої кількості екологічних законів в США. Відтоді вирішили щорічно третій тиждень квітня присвячувати екологічним проблемам планети. Спочатку подія була популярною лише на території США, але в 90-х роках розповсюдилася по всьому світі.  

Організації в світі пропонують різні способи участі у екологічному святі. Кожен може вибрати відповідний для себе: від вечірки без електрики до онлайн-курсу з циклічної економіки. У мирний час в Україні також активно висаджували дерева, проводили акції з очистки рік чи прибирання парків.

«Хочеться вірити, що після перемоги над окупантом українців так само об’єднає ідея зеленої економіки, екологічно безпечної держави, як сьогодні єднає бажання Перемоги та Миру на нашій землі. Бо кліматичні і екологічні загрози не менш небезпечні, аніж війна, просто не всі це ще усвідомили», - зазначають в профспілці екологів ПАЕУ.

Людмила Циганок, президент ПАЕУ додає: «Ми закликаємо перетворити виклики у можливості, щоб змінити наш спосіб життя та побудувати світ, який буде більш зеленим, розумнішим і справедливішим.

До міжнародного дня Землі ми приурочили створення Платформи взаємодії «GREEN ECONOMIC RECOVERY». В основі цієї платформи лежить розробка дорожніх карт та практичних маршрутів, якими можуть скористатися компанії, що прагнуть бути частиною зеленої економіки зі стійким розвитком. Вони охоплять усі сфери ділової активності, найважливіші для суспільства.

Платформа допомагає залучити провідних національних та міжнародних експертів з досвідом кризового та посткризового менеджменту з метою пом’якшення наслідків воєнних дій та негативного впливу війни на довкілля.

Збалансована політика як держави, так і компаній допоможе знайти ресурси та інвестиції, які підтримують чисте повітря, захист від повеней, стійку інфраструктуру та відновлювані джерела енергії.

Стабілізація воєнної та поствоєнної економіки має йти поряд з ефективністю та прибутковістю синхронно з пріоритетами адаптації до змін клімату і екотрансформацією галузей»

Платформа «Green economic recovery» відкрита для кожного, хто вірить у квітуче екологічно стійке майбутнє України!

Завдяки «зеленому» відновленню Україна отримає можливість розгорнути інновації, здійснити більш широку та фундаментальну реструктуризацію критичних секторів, прискорити існуючі в довоєнний період екологічні плани та використовувати екологічно стійкі проекти розвитку.

Прес-служба ПАЕУ

 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!