Новини

Повернутися до переліку новин

Моніторинг законодавства: актуальні зміни за червень

Щомісяця редакція журналу «ЕCOBUSINESS. Екологія підприємства» та експерти Професійної асоціації екологів України готують аналіз змін законодавства і надають роз’яснення про ключові зміни в природоохоронній сфері.

У червневому випуску оглянули наступне:

Документ

На що звернути увагу

Верховна Рада України

 

Закон України

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану»

 

№ 2223-IX

 

Від 21 квітня 2022 року

Закон покликаний спростити передання в оренду земельних ділянок державної та комунальної власності — насамперед розміщення виробничих потужностей підприємств, переміщених (евакуйованих) із зони бойових дій, об’єктів критичної інфраструктури та розміщення об’єктів для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб.

Верховна Рада України

 

Закон України

«Про приєднання України до Конвенції про транскордонний вплив промислових аварій»

 

№ 2232-IX

 

Від 3 травня 2022 року

Постановлено приєднатися до Конвенції про транскордонний вплив промислових аварій, учиненої 17 березня 1992 року в м. Хельсінкі, з поправками від 19 грудня 2015 року (додається), яка набирає чинності для України на дев’яностий день після дати здачі на зберігання документа про приєднання, з такою заявою:

«Україна приймає відповідно до пункту 2 статті 21 Конвенції обидва способи врегулювання спорів як обов’язкові для будь-якої Сторони, що приймає на себе таке ж зобов’язання».

Кабінет Міністрів України

 

Постанова

«Деякі питання подання декларації про відходи»

 

№ 556

 

Від 7 травня 2022 року

Зобов’язано:

✓      Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів наповнити до 1 липня 2022 р. Єдину екологічну платформу «ЕкоСистема» відомостями з ліцензійного реєстру поводження з небезпечними відходами.

✓      Міністерство юстиції забезпечити до 1 липня 2022 р. електронну інформаційну взаємодію між Єдиною екологічною платформою «ЕкоСистема» та Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань у режимі реального часу для отримання інформації, необхідної для надання електронної послуги із реєстрації декларації про відходи.

✓      Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерство цифрової трансформації забезпечити до 1 липня 2022 р. електронну інформаційну взаємодію між Єдиним державним вебпорталом електронних послуг та Єдиною екологічною платформою «ЕкоСистема» у режимі реального часу для забезпечення можливості подання суб’єктами господарювання декларації про відходи в електронній формі.

Кабінет Міністрів України

 

Постанова

«Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 і від 26 квітня 2022 р. № 481»

 

№ 573

 

Від 13 травня 2022 року

Постанову Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 р. № 303 доповнити пунктом 3 такого змісту:

✓       «3. Протягом періоду воєнного стану позапланові заходи державного нагляду (контролю) (позапланові невиїзні перевірки) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов, здійснюються за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.»

 

Журнал «ECOBUSINESS. ЕКОЛОГІЯ ПІДПРИЄМСТВА» вже 10 років на теренах екотрансформації підприємств, який надає оперативні роз’яснення із екологічної безпеки на підприємстві та щомісячний моніторинг природоохоронного законодавства. На період дії режиму воєнного стану журнал «Екологія підприємства» доступний кожному передплатнику в електронному форматі Живий Журнал.

Комплексний пакет допомоги підприємству в організації роботи з екобезпеки у воєнний час за 2550 грн на 6 місяців!

У вартість входять:

  1. Повне зібрання документів з екологічної безпеки в електронному вигляді: зразки, шаблони, підказки – завжди під рукою (вантажте, друкуйте, заповнюйте за готовими алгоритмами)
  2. Практичний посібник «Відходи на підприємстві-2022: вимоги, відповідальність, практика»
  3. Журнал «Екологія підприємства» в електронному вигляді на платформі ЖИВИЙ ЖУРНАЛ
  4. Консультаційну підтримку від провідних експертів-практиків, юристів, інженерів для клієнтів – сервіс ШДЕ без додаткових оплат
  5. Знижки на курси підвищення кваліфікації

З питань передплати:
0 800 215 522 (безкоштовно в межах України)
+38 066 690 87 10 (WhatsApp, Viber, Telegram)
sales@techmedia.com.ua


Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!