Новини

Повернутися до переліку новин

На Кам`янщині Черкаської області висадили "Ліс в пам'ять про Кобзаря"

У Міжнародний день лісів представники Кам`янського лісгоспу, що на Черкащині, разом з учнями шкільного лісництва Тимошівської загальноосвітньої школи I-III ступенів садили ліс. Участь у заході взяли перший заступник начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Горда та директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес.

Тимошівські школярі завжди активно долучаються до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Цікавим для них стало те, що цьогорічні заходи мають регіональну родзинку – лісові культури дуба, які висаджували неподалік села, в якому проживають, присвятили 200-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

За словами першого заступника начальника обласного управління Василя Горди, такі акції пройдуть в усіх лісгоспах області. Головна мета, яку переслідують лісівники, залучаючи до посадки лісу молодь, – виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, підвищення зацікавлення у збереженні лісових насаджень. А ще, на думку Василя Горди, дитина, яка садила ліс, навряд чи завдасть йому шкоди у майбутньому.

Учні 7-9 та 11 класів завзято та зовсім по-дорослому з відчуттям усієї відповідальності поставилися до створення «Лісу в пам'ять про Кобзаря». Справа йшла швидко та енергійно, адже діти садили ліс вже не вперше, тож зовсім швидко майже три гектари були засаджені сіянцями дуба звичайного. І навіть для найбільш юних меч Колесова не здавався важким, бо бажання озеленити рідні простори допомагало якісно впоратися із поставленим завданням.

«На запрошення лісівників долучатися до створення зелених насаджень учні завжди відгукуються із задоволенням, – розповів директор школи Юрій Погорілий. – Чимало батьків цих школярів працюють у Комсомольському лісництві, тож діти ще змалку знають про професію лісівника та вміють саджати ліс, вважаючи це хорошою і обов’язковою весняною традицією».

Директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес переконаний, що подібні акції допомагають формувати у дитячій свідомості розуміння того, що берегти природу та примножувати зелені насадження – завдання кожного. Для школярів це можливість бути причетними до важливої справи – створення нових лісів, а для декого з них, ймовірно, перший крок до вибору професії у дорослому житті.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!