Новини

Повернутися до переліку новин

На рахівському сміттєзвалищі проведуть часткову рекультувацію та відмежування від річки Тиса

На даний час чи не в кожному населеному пункті як країни в цілому, так і Закарпаття існують проблеми у сфері поводження з твердими побутовими відходами, і необхідність її вирішення стоїть перед органами місцевого самоврядування та органами влади.

Нагадаємо, що на початку квітня Уповноважений Уряду Угорщини з питань водного господарства Петер Ковач направив листа Уповноваженому Кабінету міністрів України з питань водного господарства на прикордонних водах Ірині Овчаренко з приводу ситуації зі сміттєзвалищем у Рахові, яке розташоване безпосередньо на березі Тиси. Угорська сторона просить вжити заходів для ліквідації даної ситуації ще до того, як сміття в результаті паводку потрапить у річку: «Якщо це трапиться, то відходи ймовірно зможуть бути вилучені тільки на території Угорщини, але за значні кошти, що підвищує можливість подання позову про відшкодування збитків».

З метою вирішення ситуації та недопущення потрапляння твердих побутових відходів  до басейну р. Тиса, 15 квітня 2019 року за ініціативи Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, під головуванням начальника — Івана Мартина пройшла виїзна нарада щодо визначення першочергових заходів та проведення робіт, спрямованих на  запобігання засмічення твердими побутовими відходами транскордонної річки Тиса в межах міста Рахів та Рахівського району. Йдеться у повідомленні ДЕІ України

У заході взяли участь перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, голова Рахівської районної державної адміністрації, голова Рахівської міської ради, із залученням спеціалістів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та представники ЗМІ.

За  результатами наради спеціалістам Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса доручено провести додаткове обстеження сміттєзвалища щодо встановлення об'єму та вартості робіт по розміщенню захисної споруди.  

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!