Новини

Повернутися до переліку новин

На сесії Дніпродзержинської міської ради заслухали звіти підприємств про виконання природоохоронних заходів

«Дніпродзержинськ – місто з розвиненою промисловістю та непростою екологічною ситуацією. Тому вирішення екологічних питань і поліпшення стану довкілля є пріоритетним завданням міської влади. Ми проводимо активну роботу з керівниками підприємств міста щодо дотримання вимог екологічної безпеки, зменшення шкідливих викидів, впровадження екологічно чистого виробництва», – наголошує міський голова Станіслав Сафронов.

29 листопада на черговій сесії Дніпродзержинська міська рада заслухала звіти керівництва ПАТ «Євраз Баглійкокс» та керівництва ПАТ «Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод» про виконання природоохоронних заходів Програми виходу міста з екологічної кризи на 2011-2015 роки.

Відповідно до звіту керівництва ПАТ «Євраз Баглійкокс», на виконання природоохоронних заходів по вдосконаленню технологічних процесів та технічного переоснащення основних фондів керуючою компанією підприємства у 2012 році виділено фінансування у розмірі 19,7 млн грн., у 2013 році – 65,1 млн грн. Програмою виходу міста з екологічної кризи по ПАТ «Євраз Баглійкокс» передбачено виконання шести заходів. Станом на листопад 2013 року завершено роботи з установки дихальних клапанів на джерелах викидів цеху уловлювання (освоєно 13,3 тис. грн.), будівництва установки нейтралізації кислої смолки (1,2 млн грн.), розширення номенклатури відходів, переданих на установку утилізації (30,6 тис. грн.).Для розробки та впровадження системи екологічного моніторингу на підприємстві освоєно 906,5 тис. грн. (загальна вартість проекту 6,7 млн грн.), на запровадження проекту реконструкції водо підготовчої установки витрачено 39,7 млн грн. (загальна кошторисна вартість – 85,9 млн грн.). Міська рада своїм рішенням рекомендувала керівництву ПАТ «Євраз Баглійкокс» прискорити темпи реконструкції водо підготовчої установки та ввести об’єкті в експлуатацію до 31 грудня 2013 року. До цього ж терміну рекомендовано упровадити автоматизовану систему екологічного моніторингу на межі санітарно-захисної зони підприємства з подальшою інтеграцією в систему комплексного екологічного моніторингу міста.

Згідно із звітом керівництва ПАТ «Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод», на підприємстві ведуться роботи щодо впровадження екологічного моніторингу, будівництво цеху очистки коксового газу від сірководню, модернізація ущільнення дверевого господарства коксових печей та газовідвідної апаратури. Заслухавши звіт керівництва ПАТ «Євраз Дніпродзержинський коксохімічний завод» про виконання природоохоронних заходів Програми виходу міста з екологічної кризи, Дніпродзержинська міська рада визнала роботу керівництва незадовільною. Рішенням міської ради керівництву підприємства рекомендовано вжити заходів щодо подолання відставання у будівництві цеху очистки коксового газу від сірководню та інформувати міську раду до 15 грудня 2013 року; упровадити до 31 грудня 2013 року автоматизовану систему екологічного моніторингу на межі санітарно-захисної зони підприємства з подальшою інтеграцією в систему комплексного екологічного моніторингу міста.

Також на черговій сесії Дніпродзержинська міська рада прийняла рішення про внесення змін до Програми виходу міста з екологічної кризи на 2011-2015 роки. Змінами передбачено виділення у 2013 році 8,5 тис. грн. на проведення експертизи проекту рекультивації шламонакопичувача у балці Ясиновій. Всього по розділу Програми з виконання заходів щодо утилізації відходів та очищення території міста загальне фінансування становитиме 44,5 млн. грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!