Новини

Повернутися до переліку новин

На шляху до Зеленої столиці Європи

Багато років поспіль один з найбільших промислових регіонів Німеччини – місто Ессен був епіцентром розвитку металургійної та вугільної промисловості. Але минулого року несподівано перетворився на справжню “Зелену столицю Європи”. Ви можете собі таке уявити? Це ж більше, ніж просто досягнення, це мистецтво – перетворити серце розвитку металургійної та вугільної промисловості на зелене місто. І, звичайно, багатьох сьогодні цікавить, як цю прекрасну та велику мету вдалося втілити у життя.

На актуальне питання, Екодії відповідає заступниця мера міста Симона Раско. За її словами, першим кроком до заповітної “зеленої мрії” стало чітке визначення пріоритетних цілей. «Це боротьба зі зміною клімату, сталий громадський транспорт, чисте повітря, зелені насадження, утилізація сміття, розвиток зеленої економіки, енергоефективність будинків», - каже вона.

У Ессені і справді було реалізовано кілька масштабних проектів, один з яких – очищення річок Рур та Емшер. На цьому очільники міста не зупиняються. Хочуть запустити тут нову “зелену” декаду, тобто розробити план дій на наступні десять років. Це традиція Німеччини – спочатку вивчати проблему, пропонувати шляхи її вирішення, а потім крок за кроком втілювати плани у життя. Чудова, до речі, тактика, що приносить високі результати.

Нам з вами варто її запозичити. А ще ми маємо пам’ятати, що будь-яка мета, якщо вона справжня, велика та добра – рано чи пізно втілиться у життя. Варто просто бажати цих змін на краще та робити все для їх реалізації. До речі, саме такий лозунг “Екології підприємства” – ЗМІНЮВАТИСЯ, ЩОБ ЖИТИ!

Джерело: журнал «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!