Новини

Повернутися до переліку новин

На Волині викрили корупційну схему вивезення лісу за кордон

На Волині у 20 лісгоспах вилучили цінні породи деревини на понад ₴3 млн 

На Волині правоохоронці області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України. Під час обшуків 20 лісогосподарських підприємств області вилучено понад 500 кубометрів лісу цінних порід, підготовленого до вивозу за кордон. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Вартість вилученої деревини становить понад 3 млн грн. Під час обшуків вилучили також фінансово-господарську документацію.

Правоохоронці встановили, що суб’єкти господарювання діяли за сприянням керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного «ланцюжка» також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області.

До схеми були залучені кілька керівників приватних підприємств. Вони шляхом підкупу співробітників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства отримували фіктивні документи щодо обсягу, виду деревини, її кількісних і якісних показників. Отриманий повний пакет дозвільних документів на лісопродукцію надавав можливість безперешкодно вивозити її за кордон.

Прокуратура Волинської області відкрила за даним фактом кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, прокуратура Львівської області 5 серпня викрила схему незаконного експорту деревини, до якої причетний один із працівників Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Також на початку серпня у Чернівецькій області на розкраданні та незаконному експорті деревини викрито п'ятьох керівників державних лісгоспів.

Джерело: www.epl.org.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!