Новини

Повернутися до переліку новин

Набуття здобувачем ліцензії права на провадження виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню. Зміни у законодавстві

Як повідомляється на офіційному сайті Мінприроди, Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 26 листопада 2015 р. № 835 внесено зміни до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» та СКАСОВАНО паперовий бланк ліцензії єдиного зразка.

З 1 січня 2017 році ЛІЦЕНЗІЯ — запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про рішення органу ліцензування щодо наявності у суб’єкта господарювання права на провадження визначеного ним виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Отже, по-перше, скасовано паперовий бланк ліцензії. При цьому передбачено засвідчення факту видачі ліцензії шляхом внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань (далі — ЄДР) та відображення інформації у виписці з цього реєстру, яка видається суб’єкту господарювання безоплатно.

По-друге, скасовано переоформлення ліцензії у разі зміни найменування юридичної особи (якщо зміна найменування не пов’язана з реорганізацією юридичної особи) або прізвища, імені, по батькові фізичної особи — підприємця.

По-третє, скасовано повідомлення органом ліцензування здобувача ліцензії / ліцензіата про прийняті ним рішення та передбачено оприлюднення цих рішень, у день їх внесення до ЄДР на порталі електронних сервісів у порядку, визначеному Міністерством юстиції України.

Аналогічні зміни стосуються повідомлення про прийняті дозвільним органом рішення щодо видачі та відмови у видачі, переоформлення, анулювання документів дозвільного характеру!

З усіма законодавчими змінами та новими особливостями отримання ліцензій ви зможете ознайомитися у № 4 журналу «Екологія підприємства».

Марина Тимошенко, інженер з охорони навколишнього природного середовища ПрАТ «Дніпропетроський комбінат харчових концентратів»

Джерело: редакція журналу «Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!