Новини

Повернутися до переліку новин

НКРЕКП втратила повноваження регулювання сфери поводження з побутовими відходами

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, повідомила, що з 1 травня 2019 року втратила повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів у зв'язку зі вступом в силу окремих положень закону України «Про житлово-комунальні послуги». Про це повідомляється у листі регулятора від 3 травня, повідомляє Укррудпром  

НКРЕКП отримала повноваження держрегулювання галузі переробки та захоронення побутових відходів у кінці 2016 року відповідно до закону «Про НКРЕКП». Комісія була уповноважена регулювати (ліцензувати і встановлювати тарифи) діяльність у сфері переробки та захоронення побутових відходів суб'єктів, які обслуговують населені пункти чисельністю понад 100 тис. осіб, а також експлуатують об'єкти потужністю понад 50 тис. тонн або 200 тис. кубометрів побутових відходів на рік. У 2017–2018 рр. регулятор видав понад 50 ліцензій у сфері захоронення побутових відходів. Комісія регулювала діяльність 33 ліцензіатів.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла нову редакцію Закону України «Про житлово-комунальні послуги» 9 листопада 2017 року. Закон став четвертим ключовим законом у реформі енергоефективності (раніше були прийняті Закони «Про енергоефективність будівель», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про Фонд енергоефективності»).

Згідно з перехідними положеннями до Закону, документ вступає в силу на наступний день після його опублікування і вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності, за винятком п.7 ч.1, п.10 ч.2, п.2 ч. 4 ст.7, ч.3 ст.11, абз.1 і 2 ч.5 ст.18, ч.1 ст.26, які вводяться в дію з 1 травня 2019 року.

Укладені до набрання ним чинності договори про надання житлово-комунальних послуг продовжать дію ще протягом одного року після набуття чинності Законом. Протягом цього терміну співвласники багатоквартирних будинків повинні прийняти рішення про моделі організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електроенергії та природного газу).

Джерело: журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!