Новини

Повернутися до переліку новин

Нова технологія дозволить заряджати електроавтобуси за 15 секунд

Компанія ABB уклала контракт з транспортним представництвом Женеви на розробку швидкісних систем підзарядки для електроавтобусів. Громадський транспорт на електротязі зможе зарядитися всього за 15 секунд. Пілотні випробування технології вже пройшли успішно, повідомляє hightech.fm.

ABB обладнає технологією підзарядки 12 автобусів TOSA і 13 електрозаправних станцій, які будуть встановлені вздовж траси Line 23 – вона з'єднує женевський аеропорт з передмістям. Автобуси зможуть підключатися до слотів зарядки за одну секунду, а весь процес підживлення енергією займе 15 секунд. Цього часу буде достатньо для отримання 600 кВт. Повний цикл зарядки займе 4-5 хвилин.

Автобуси на електротязі будуть обслуговувати 10 000 пасажирів щодня – приблизно стільки людина користується трасою Line 23 кожен день. Дорогу спеціально продовжать, щоб з'єднати аеропорт і новий район Прай-Акасі-Верньє, в якому зосереджено 11 000 нових квартир і офісних приміщень, розрахованих на 11 000 співробітників.
За оцінками ABB, мережа електробусів дозволить щорічно зменшувати кількість вуглекислих викидів на 1000 тонн. Так як двигуни електробусів не виробляють шуму, шумове забруднення також скоротиться. Очікується, що електробуси з'являться на вулицях швейцарського міста вже в наступному році. Цілий ряд компаній ведуть розробку систем живлення для електротранспорту. Стартап Proterra на початку липня представив нову технологію швидкісної електрозаправки, яка за 10 хвилин забезпечить автобусу пробіг в 50 км. Це швидше, ніж заправка дизельним паливом або отримання живлення на станції Tesla Supercharger.

З червня Toshiba почала тестувати бездротову швидкісну систему підзарядки для електробусів. Технологія на основі магнітного резонансу дозволяє заряджати транспортний засіб за 15 хвилин. Навесні цього року вчені з Національної лабораторії Ок-Рідж при Міністерстві енергетики США створили високоефективну бездротову зарядку потужністю 20 кіловат. У порівнянні з проводовим способом, цей метод займає в тричі менше часу, а його ефективність становить 90%.

Джерело: ecotown.com.ua

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!