Новини

Повернутися до переліку новин

Оформлення документів на передачу небезпечних відходів

Якщо у Вашого підприємства існує необхідність щодо передачі небезпечних відходів суб’єктам господарювання, необхідно врахувати те, що згідно з положеннями законів України «Про відходи» та «Про ліцензування видів господарської діяльності» суб’єкт господарської діяльності, який здійснює поводження з небезпечними відходами, у тому числі — їх перевезення та утилізацію, зобов'язаний мати ліцензію на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Зберігання та утилізація відходів має здійснюватися спеціальними підприємствами відповідної спеціалізації, в об'ємах та межах, передбачених ліцензіями.

Тому при виборі суб’єкта господарської діяльності для передачі йому небезпечних відходів підприємству необхідно затребувати у суб'єкта господарювання копію ліцензії Мінекоенерго, в якій буде зазначено вид діяльності та перелік відходів, з якими цей суб'єкт господарювання має право здійснювати операції. Обов′язково необхідно перевірити чинність ліцензії!

Перелік суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють поводження з небезпечними відходами, вказані у «Переліку ліцензіатів щодо поводження з небезпечними відходами», що розміщений в реєстрі ліцензіатів на офіційному сайті Мінекоенерго.

Якщо вид діяльності та перелік відходів, що вказані у діючій ліцензії підприємства-ліцензіата Вас задовільняє — сміливо можете укладати договір з цим підприємством–утилізатором.

Під час підписання договірних зобов'язань між сторонами бажано, щоб суб'єкт господарювання продемонстрував увесь життєвий цикл відходу до повного його зникнення, а також відобразив у договорі зобов'язання щодо забезпечення утилізації відходу в терміни дії договору.

Далі при передачі небезпечних відходів визначеному суб'єкту господарювання обов’язково необхідно оформити цей факт передачі відходів актом приймання-передачі (або актом виконаних робіт).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!