Новини

Повернутися до переліку новин

Огляд серпневого випуску журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства»

Пропонуємо познайомитися з серпневим випуском журналу «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» №8, 2021

Серед важливих тем:

Правда про оцінку впливу на довкілля в галузі надрокористування: що повинен знати суб’єкт господарювання

Обов’язково підлягає оцінці впливу на довкілля планована діяльність, яка віднесена до першої і другої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля згідно частин другої і третьої статті 3 Закону про ОВД. 
Нажаль, процедура ОВД в українських реаліях стала інструментом екорейдерства та екотероризму зі сторони недоброчесної громадськості. Тому, які реалії повинен знати суб’єкт господарювання в галузі надрокористуванні при проходженні ОВД? Та як боротися із ними? 

Паспортизація ГОУ: оновлені вимоги та рекомендації. Розробляємо паспорт на прикладі 

Усі підприємства зобов’язані провести паспортизацію своїх газоочисних установок (ГОУ) з подальшою реєстрацією їх у відповідних органах. Розроблені паспорти ГОУ повинні відповідати встановленим нормам та технічним вимогам. На сьогодні виявлені численні оновлення до вимог. Тому, як правильно розробити паспорт ГОУ з дотримання чинних вимог, як не допустити помилок і не отримати припис при перевірці — ми підготували роз’яснення із прикладом в матеріалі.

Екологічна кооперація як інструмент раціонального природокористування: реальні кейси

Кооперація та кооператив — слова, що відлякують українців та нагадують їм наслідки радянської колективізації. При цьому у господарствах з одним власником дедалі частіше в Україні ми спостерігаємо, як нераціонально використовуються природні ресурси: на ланах із року в рік вирощується одна монокультура, а часто-густо на родючих чорноземах з’являються сонячні електростанції. Виходом є синергія двох і більше бізнесів на одній земельній ділянці — екологічна кооперація. Як дану кооперацію перетворити на реальний інструмент раціонального природокористування — з’ясовуємо в матеріалі на реальних прикладах.

Екологізація ґрунтів: поняття, проблеми, шляхи досягнення

Стале погіршення екологічної ситуації в Україні підтверджується 109 позицією нашої держави серед 180 країн світу. Недостатня екологізація ґрунтів призводить до дисонансу у такій важливій функції, як поєднання біологічного і геологічного кругообігів. Послаблюється вклад ґрунту в підтримку біологічного кругообігу, що пов’язано насамперед з ерозією ґрунтового покриву і його хімічним забрудненням, що істотно знижує загальну біологічну активність ґрунтів. Як знайти баланс в екологізації ґрунтів? Які існують проблеми і як їх вирішити? 

Розглядаємо внутрішньовиробничі питання та складаємо інструкцію по поводженню з відходами на території підприємства

Обов’язки суб’єктів господарської діяльності у сфері поводження з відходами чітко визначені ст. 17 Закону України «Про відходи». Але не у всіх працівників підприємства у посадових інструкціях прописані обов’язки щодо вивчення законодавчої бази у сфері поводження з відходами. Що робити у такому випадку, як донести працівникам підприємства вимоги екологічного законодавства? З’ясовуємо в матеріалі та разом складаємо інструкцію по поводженню з відходами на території підприємства.

Придбати журнал в інтернет-магазині

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!