Новини

Повернутися до переліку новин

Охорона атмосферного повітря та поводження з відходами в Україні будуть здійснюватися за стандартами ЄС

В Україні впровадять основні норми європейського законодавства з охорони атмосферного повітря та поводження з відходами в рамках проєкту «APENA 2» («Підтримка України в наближені законодавства ЄС у сфері навколишнього природного середовища») — про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції.

У рамках проєкту, який триватиме 3 роки, фахівці ДЕІ отримають консультації стосовно розробки законодавчих та нормативно-правових документів.

За словами Голови Держекоінспекції Андрія Мальованого, довготривала програма передбачає співпрацю ДЕІ з міжнародними експертами над підготовкою законодавчих та нормативно-правових змін згідно з вимогами ЄС.

Впродовж 3 років реалізації проєкту «APENA 2» фахівці інспекції зможуть отримувати консультації щодо створення проєктів законів, постанов та наказів, брати участь у заходах проєкту та вдосконалювати знання європейського законодавства.

Крім впровадження європейських законодавчих вимог, Держекоінспекція також долучиться до розробки інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, а працівники ДЕІ зможуть підвищити свою кваліфікацію у частині європейських екологічних стандартів, проходячи тренінги.

Вже створено конкретний робочий план співпраці, який передбачає консультації для ДЕІ стосовно впровадження директив ЄС щодо якості атмосферного повітря та законодавства ЄС про захоронення та утилізацію відходів видобувної промисловості, участь у розробці та втіленні інтегрованої інформаційної системи з управління відходами, де у відкритому доступі знаходитиметься інформація про ліцензії, видані для проведення діяльності у сфері поводження з відходами, розміщення полігонів та сміттєзвалищ, дані про забруднювачів та переробні потужності, а також проходження фахівцями тренінгів з питань дотримання екологічних стандартів ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!