Новини

Повернутися до переліку новин

Олег Проскуряков провів відкритий урок "Зелений клас в дії"

6 лютого 2014 року Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков провів відкритий урок у 9-му класі у приватній гуманітарній гімназії «Апогей».

У відкритому уроці також взяли участь ректор Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди Олександр Бондар, Голова оргкомітету 1-го міжнародного молодіжного з’їзду екологів Альона Проскурякова, Голова громадської ради при Мінприроди Савицький Валентин.

Цей урок є вступним в реалізації пілотного проекту «Зелений клас», який здійснюється за ініціативи та координації Міністра екології та природних ресурсів України Проскурякова Олега Альбертовича.

Основні питання, які розглянули школярі разом з очільником Мінприроди  – це питання екологічного стану в Україні, найбільш важливі екологічні загрози та виклики сьогодення і шляхи їх подолання, важливість енергетичної незалежності України, зокрема, впровадження ресурсо- та енергоощадних технологій, організація роздільного збору сміття, в тому числі, відпрацьованих побутових електричних батарейок, важливість збереження навколишнього природного середовища.

«Роздільний збір сміття та його подальша утилізація є одним з найбільш ефективних методів поводження з відходами, який дає можливість значно зменшити енергетичні витрати на видобування та обробку первинних ресурсів, зменшити загрози для довкілля від відкритих звалищ та покращити його стан в цілому», - зауважив Міністр.

Після уроку Олег Проскуряков вручив учням класу екологічну гру «Зелений менеджер» та сертифікат Учасника екологічної гри.

«Зелений менеджер» дає розуміння основних причин змін клімату та шляхів їх вирішення; забезпечує досвід командної роботи; знайомить із принципами роботи міжнародних договорів та організацій. Гра є також своєрідним посібником з впровадження Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та вчить розуміти і впроваджувати у життя принципи сталого розвитку на рівні громади, країни, планети.

Так під час екологічної гри школярі зможуть відчути себе справжніми управлінцями країни, навчитись приймати рішення, які забезпечують сталий розвиток (зокрема, знайти баланс між забезпеченням соціально-економічних потреб та безпечним розвитком довкілля).

«Ми, люди – є невід’ємною частиною живої природи. І незважаючи на розвиток технічної цивілізації, все більш залежимо від природи. Для Уряду України екологічна сфера на сьогодні набула значної ваги і є не менш важливою, чим, наприклад, енергетика, або економіка. Більше того, і енергетика, і економіка і промисловий розвиток у нинішньому глобалізованому світі тісно пов`язані та напряму залежать від екології», - наголосив Олег Проскуряков.

Кабінет Міністрів України

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!