Новини

Повернутися до переліку новин

ОЛЕКСАНДР НАСТАСЕНКО ПРОВІВ ЗУСТРІЧ ЗІ СПІЛЬНОЮ МІСІЄЮ ПРЕДСТАВНИЦТВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ, ООН ТА СВІТОВОГО БАНКУ В УКРАЇНІ

3 жовтня 2014 року, в залі засідань Мінприроди відбулася робоча зустріч заступника Міністра екології та природних ресурсів України – керівника апарату Олександра Настасенка зі спільною оглядовою місією представництва Європейського союзу, Організації Об’єднаних Націй та Світового банку в Україні.

Під час зустрічі обговорювали загрозливу екологічну ситуацію, що склалася в зоні проведення антитерористичної операції - на території Донецької та Луганської областей.

До найбільших небезпек заступник Міністра відніс проблему, що пов’язана із руйнуванням підприємств в цьому регіоні, серед яких велику частку складають потенційно небезпечні об’єкти. «Найнебезпечніші з них - це Донецький завод хімічних виробів, який виготовляв вибухові речовини на основі тротилу та гексогену, лакофарбовий завод «Донецькхім», Горлівський концерн «Стирол» (в ємностях і трубопроводах якого зберігаються залишки аміаку, відкачати які повністю технічно неможливо), а також Авдіївський коксохімзавод. На Луганському патронному заводі та Рубежанському хімічному заводі «Зоря»  зберігають сотні тисяч тонн вибухонебезпечних речовин, як у формі готових виробів, так і у вигляді сировини, що становить значну небезпеку.

Територією цих областей проходять магістральні продуктопроводи. Лише в Луганській області це близько однієї тисячі кілометрів газопроводів, півтисячі кілометрів нафтопроводів, більше тринадцяти кілометрів аміакопроводів, тут також розташовано чотирнадцять газоконденсатних родовищ та два підземні сховища газу». Іншою особливою небезпекою Олександр Настасенко назвав шахти, як вже закриті так і ті що закриваються.

Тому серед пропозицій по відновленню Донбасу керівником апарату Мінприроди було запропоновано: провести екологічний моніторинг навколишнього середовища та техногенних об'єктів в цьому регіоні; сформувати Концепцію розбудови Донбасу на принципах сталого розвитку та “ зеленої ” економіки та розробити чітку Програму розбудови Донбасу.

У свою чергу, фахівці спільної оглядової місії представництва Європейського союзу, Організації Об’єднаних Націй та Світового банку в Україні висловили впевненість, що лише за системного підходу в організації державного управління можливо найближчим часом ліквідувати наслідки бойових дій в зоні АТО та забезпечити сталий розвиток Донбасу і всієї України.

Міністерство екології та природних ресурсів України

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!