Новини

Повернутися до переліку новин

Оржель закликає ВР швидше заборонити безкоштовні пластикові пакети

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель звернувся до депутатів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування з проханням пришвидшити розгляд законопроекту № 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», який знаходиться з 12 листопада у комітеті на розгляді до другого читання.

У листі Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель звертає увагу на важливість якнайшвидшого прийняття законопроекту, зважаючи  на швидкі темпи забруднення пластиком довкілля та збільшення територій сміттєзвалищ.  «Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, адже запобігатиме їх утворенню, — наголосив Олексій Оржель. — Відтак, законопроект пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми».

Ще із 12 листопада минулого року після прийняття парламентом за основу законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, цей проект перебуває на розгляді у Комітеті.

«Депутати попереднього скликання не провели  реформу у сфері поводження з відходами через відсутність політичної волі. Пришвидшення прийняття змін до чинного законодавства у цій сфері, продемонструє пріоритетність виконання природоохоронних заходів та зацікавленість у побудові чистої та успішної країни народними депутатами IX скликання», — підсумував Олексій Оржель.

Олексій Оржель зазначив, що Міністерство неодноразово наголошувало на необхідністі якомога швидшого обмеження використання пластикових пакетів та запровадження в дію заборони з 2021 року. Звернув увагу і на необхідності заборони оксорозкладних пакетів, адже вони завдають шкоди довкіллю через швидкий розпад на мікропластик, який потім потрапляє у воду та грунт. Водночас запропонував заборонити безоплатне поширення пластикових пакетів з моменту вступу в дію Закону.

«Наполегливість народних депутатів у вирішенні цього та інших екологічних питань допоможе захистити довкілля та побудувати чисте майбутнє для наших дітей», - підсумував Олексій Оржель.

Джерело: офіційний портал Мінекоенерго

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини з екології на нашій сторінці в Facebook

Читайте також:

 

Розсилка новин

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
X
Завантаженя матеріалів цього розділу доступне тільки для зареєстрованих користувачів порталу.
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?
X
Читати матеріали цього розділу в повному обсязі можуть лише зареєстровані користувачі порталу
УВІЙТИ чи ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ
Забули пароль?

Щоб отримувати всі публікації
від сайту «ecolog-ua.com»
у Facebook — натисніть «Подобається»

ecolog-ua.com

Дякую,
не показуйте мені це!